Správy

Dobrovoľníci si vyhrnú rukávy: Pomôžu zlepšiť prostredie v Nitre a Topoľčanoch

Dobrovoľníci z Nitry a Topoľčian pomôžu v rámci podujatia Naše Mesto zlepšiť životné prostredie v regióne, v ktorom žijú.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci si vyhrnú rukávy: Pomôžu zlepšiť prostredie v Nitre a Topoľčanoch
Zdroj: TASR

Celkovo 140 dobrovoľníkov z Nitry bude v piatok (18. 9.) čistiť okolie archeologického náleziska na Zoborskom kláštore, pomôže s upratovaním parku Sihoť, natieraním dreveného bludiska i údržbou preliezačiek pre deti v škole na Mudroňovej ulici, ale aj pri umývaní archeologických artefaktov na hrade Hrušov, informovala Zuzana Schaleková z Nadácie Pontis, ktorá podujatie organizuje. Naše Mesto je súčasťou kampane Týždeň dobrovoľníctva 2020.

Aj v Topoľčanoch

Ďalších 60 dobrovoľníkov v Topoľčanoch pomôže s vybudovaním bosonohého chodníka s pieskoviskom vedľa budovy materskej školy na Gogoľovej. Veľké upratovanie čaká aj park so vzácnymi drevinami pri kaštieli v Oponiciach. Dobrovoľníci budú čistiť jazierko a celkovo zmierňovať škody, ktoré v parku ešte vlani spôsobila silná víchrica.

Naše Mesto je jedno z najznámejších podujatí firemného dobrovoľníctva v strednej Európe.

V tomto roku sa doň zapojí približne 3 550 dobrovoľníkov z 84 firiem a inštitúcií. V 14 slovenských mestách a ich okolí pomôžu 97 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, ale aj školám či škôlkam zlepšiť ich fungovanie.

Prijali opatrenia

Vlani sa do projektu zapojilo viac ako 10 000 dobrovoľní­kov, tento rok účasť ovplyvnili bezpečnostné opatrenia.

„Situáciu pozorne sledujeme a prijímame opatrenia, ktoré sú nielen v súlade s nariadeniami hlavného hygienika, ale aj nad ich rámec. Zrušili sme všetky aktivity v domovoch pre seniorov. Obmedzili sme počty dobrovoľníkov, aby na jednej aktivite pracovali len ľudia z jednej firmy. V jednej skupine je priemerne 15 ľudí. Dbáme tak na to, aby sa rôzne skupiny navzájom nestretávali,“ uviedol výkonný riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM