Správy Samospráva

Dôležitý oznam: MŠ Lipová nebude počas prvého týždňa školského roka otvorená

Rodičia, zbystrite pozornosť. Mesto Topoľčany informovalo, že MŠ Lipová nebude môcť svoje brány otvoriť hneď na začiatku školského roka.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý oznam: MŠ Lipová nebude počas prvého týždňa školského roka otvorená
3
Galéria
Zdroj: Mesto Topoľčany

“Napriek maximálnemu úsiliu, všetkej starostlivosti a odbornosti, ktoré vyvinuli zamestnanci mesta, zamestnanci škôlky i dodávateľská spoločnosť, nebude možné z objektívnych dôvodov škôlku v prvý týždeň otvoriť. V rámci realizácie stavebných prác na projekte bolo potrebné odinštalovať všetky kuchynské spotrebiče,” informuje topoľčianska radnica na sociálnej sieti.

Pri demontáži kuchynských spotrebičov sa totiž zistilo zistilo, že jestvujúce rozvody elektroinštalácie, vody a kanalizácie sú v havarijnom stave. “Mesto na spustenie prevádzky zabezpečilo výmenu dvoch nevyhnutých kusov kuchynských spotrebičov, ktoré dodávateľ dodá a nainštaluje v prvom septembrovom týždni,” dodáva radnica.

Ako informuje mesto, komplexné riešenie zisteného havarijného stavu je možné z finančných a časových dôvodov riešiť až v budúcom roku po schválení finančných prostriedkov v rozpočte mesta. “Riešenie havarijného stavu si vyžaduje výmenu všetkých rozvodov v zmysle platných predpisov, výmenu obkladov dlažby a vzduchotechniky, čo je časovo náročné a nie je to možné zabezpečiť teraz,” dodáva vedenie mesta prostredníctvom sociálnej siete.

Ako dodáva radnica, tieto práce nebolo možné vopred predvídať a neboli tak navrhnté v rámci realizovaného projektu: “Projekt bol navrhnutý tak , aby spĺňal podmienky výzvy v roku 2016.”

Ostatné stavebné práce sa budú realizovať priebežne s termínom ukončenia december 2019.

“Vopred ďakujeme rodičom za pochopenie vzniknutej situácie, ktorá nenastala zavinením zriaďovateľa ani MŠ a nebolo ju možné ani predvídať a ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. V škôlke sa pracuje aj počas voľných dní a pani učiteľky, upratovačky, aktivační i upratovačky z MsÚ pripravujú priestory pre Vaše deti.” informuje vedenie mesta Topoľčany.

Ako informuje mesto: “V prvom septembrovom týždni zabezpečíme pre nevyhnutné prípady poldennú starostlivosť o deti v ZŠ Lipová .Vážení rodičia, ak máte záujem o zabezpečenie starostlivosti v prvý týždeň, navštívte MŠ Lipová v piatok, alebo kontaktujte p.riaditeľku."

Rekonštrukcia MŠ Lipová
3
Galéria
Zdroj: Mesto Topoľčany
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM