Katarína Jankeje Samospráva

Doprava pri nemocnici na pretrase: Kotleba chce riešenie, primátor má na vec jasný názor

Stav je stále horší a horší. Tak zhodnotil dopravnú situáciu na ulici Mieru a pri nemocnici poslanec Kotleba. Primátor má však jasný názor na daný stav. Pozrite si video z diskusie.

Ilustračný obrázok k článku Doprava pri nemocnici na pretrase: Kotleba chce riešenie, primátor má na vec jasný názor
Zdroj: TASR

Doprava v okolí nemocnice síce nebola na programe posledného zasadnutia topoľčianskeho zastupiteľstva, i tak túto tému poslanci v diskusii rozoberali. S otázkami na primátora sa obrátil poslanec Kotleba: „Situácia je tam veľmi nepríjemná. Majitelia rodinných domov majú často zaparkované pred dvorom cudzie autá, celá ulica je počas pracovných dní preplnená. Je mojou povinnosťou voči občanom túto diskusiu otvárať, aj keď je to tu možno niekomu smiešne. Chcel by som preto vedieť, či sú nejaké plány, dopravné štúdie ako túto situáciu riešiť,“ opýtal sa primátora poslanec.

Povinnosť má nemocnica

Ten naopak vyzval poslanca, aby on predstavil svoj návrh, na čo Kotleba zareagoval so slovami „Nestáť tam.“ Slovná prestrelka pokračovala aj ďalej, primátor Baláž uviedol, že dopravnú situáciu by mala riešiť nemocnica. „V prvom rade by to mal riešiť ten, kto ju spôsobil. Je evidentné, že ide o personál a zamestnancov nemocnice a ľudí čo s ňou nejako súvisia. Čo my na tom vyriešime? Môžeme tam osadiť nejaké dopravné značenie, to je všetko, my tam máme budovať parkovisko?“ zareagoval Baláž.

Zvýšenie parkovného situáciu zhorší

Odpoveď poslanca Kotlebu neuspokojila „Čiže naši obyvatelia majú aj naďalej trpieť tento stav? Je to podľa mňa absurdné.“ Do diskusie sa zapojil aj Ján Píry, podľa neho je ulica Mieru i Adámiho preplnená i z toho dôvodu, že v meste sa platí a státie na uliciach je zdarma. „Predpokladám tiež, že tým ako sme trochu zdvihli ceny za parkovanie, sa situácia ešte zhorší. Policajné autá tadiaľ chodia a neriešia to.“

Nevyužité parkovisko

Na stav sme upozorňovali aj my ešte v roku 2014, oslovili sme s otázkami viacero obyvateľov ulice Mieru. Podľa nich chýbajú v lokalite spomaľovače, rovnako im prekáža vysoká mieru hluku a prach z neustále prechádzajúcich vozidiel. Istým riešením zlej situácie by mohlo byť sprevádzkovanie parkoviska pri nemocnici. O tom však mesto nerozhoduje. „Čo sa týka nevyužívaného parkoviska, táto plocha je v súkromnom vlastníctve. Je vecou zriaďovateľa nemocnice, či zváži možnosť rozšírenia parkovacích plôch v areáli nemocnice, čo však nemusí pomôcť dopravnej situácii na Ul. mieru,“ informoval náš portál dávnejšie Baláž.

Čítajte tiež:

Parkovanie v Topoľčanoch zdražie: Poslanci odklepli nové sumy i zmenu prevádzkových ho­dín!

Poznáme novú výšku odmien pre poslancov: TÚTO sumu si odklepli!

Primár traumatológie Paulík: Do operačných sál začalo zatekať, rekonštrukcia je nevyhnutná

Foto: ilustračné

Diskusia o doprave pri nemocnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM