Katarína Jankeje Správy

Dostavba letného kúpaliska Sihoť v rukách Topoľčancov? Mestská rada v Nitre nesúhlasí

Prestavba letného kúpaliska Sihoť v Nitre na zariadenie s celoročnou prevádzkou je stále neistá. O projekt prejavila záujem iba jedna firma s topoľčianskymi majiteľmi.

Ilustračný obrázok k článku Dostavba letného kúpaliska Sihoť v rukách Topoľčancov? Mestská rada v Nitre nesúhlasí
Zdroj: Dnes24.sk

O verejno-súkromné partnerstvo prejavila záujem iba jedna firma. Je ňou COS – Československá obchodní, s.r.o., so sídlom v Prahe. Konateľom firmy, ktorá podľa českého obchodného registra vznikla v roku 2009, je Dušan Vlnka a spoločníčkou Mária Šišková, obaja z Topoľčian. Mestskí poslanci budú o vytvorení partnerstva s COS – Československá obchodní rozhodovať na svojom rokovaní 19. marca. Mestská rada im však takýto krok neodporúča. Namiesto toho navrhuje pripraviť dostavbu Letného kúpaliska Sihoť na prevádzku s celoročným využitím ako vlastnú investičnú akciu mesta.

Dve alternatívy postupu

V materiáli, o ktorom bude zastupiteľstvo rozhodovať, sú vypracované dve alternatívy. Podľa prvej mesto vstúpi do spolupráce s COS – Československá obchodní. Tá na vlastné náklady spracuje projektovú dokumentáciu a zabezpečí vydanie právoplatných rozhodnutí a povolení na dostavbu kúpaliska. Následne predloží mestu na schválenie rozpočet stavby a harmonogram prác s alternatívou zachovania čiastočnej funkčnosti areálu počas výstavby. Mesto bude mať v spoločnej firme podiel určený hodnotou majetku, ktorý poskytne vo forme pozemkov a stavieb v areáli kúpaliska. Veľkosť podielu COS – Československá obchodní bude určovať jej investícia do dostavby kúpaliska.

„V prípade ukončenia záujmu spoločnosti na obchodnej účasti bude mať mesto Nitra predkupné právo na odkúpenie jej podielu za jedno euro,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom budú mestskí poslanci rozhodovať.

Radnica okrem toho bude od COS – Československá obchodní vyžadovať preukázanie finančného krytia investície a zároveň si vyhradzuje právo ovplyvňovať výšku vstupného na kúpalisko.

Bazén, tobogány či sauny

Podľa druhej alternatívy poslanci schvália iba zámer dostavby kúpaliska a odporučia primátorovi mesta Jozefovi Dvončovi, aby ďalej rokoval s autorom ideového návrhu projektu o ďalších možnostiach spolupráce. Prednostovi mestského úradu zároveň uložia povinnosť spracovať analýzu financovania investície a nájsť v mestskom rozpočte peniaze na spracovanie projektovej dokumentácie dostavby areálu Letného kúpaliska Sihoť. Dominantou bazénová hala

O prestavbe nitrianskeho kúpaliska na zariadenie s celoročnou prevádzkou, prípadne na akvapark sa v Nitre hovorí už niekoľko rokov. Podľa zverejnenej vizualizácie by z pôvodných bazénov zostal zachovaný iba plavecký. Dominantou kúpaliska by bola kruhová bazénová hala. Prebudované kúpalisko by malo byť vybavené aj toboganmi, vírivými bazénmi a ďalšími vodnými atrakciami. Súčasťou zariadenia by boli aj sauny, fitnes a kaviareň.

Čítajte tiež:

VIZUALIZÁCIA: Pozrite si, ako má vyzerať nový aquapark v Nitre

Bazény, tobogany a relax: V Nitre má vyrásť moderný aquapark!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM