Katarína Jankeje Rôzne

Dušičkový víkend v Topoľčanoch: Informácie, ktoré je dobré vedieť vopred!

Blížia sa sviatky a väčšina ľudí sa vyberie na cintoríny. Prečítajte si informácie, ktoré sa v Topoľčanoch oplatí vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový víkend v Topoľčanoch: Informácie, ktoré je dobré vedieť vopred!
Zdroj: TASR

Sviatky sú pomaly tu, cintoríny budú už tradičné čeliť veľkému náporu obyvateľov mesta, ako aj ľudí z iných miest a obcí. Zisťovali sme preto, ako sa mesto pripravilo na tohtoročné Dušičky.

Upravený čas

V období sviatkov mesto každoročne upravuje prevádzkovú dobu na Starom i Novom cintoríne.

V termíne od 29. októbra až do 6. novembra je všeobecne záväzným nariadením upravená doba prevádzky pohrebísk od 07.00 hod. do 22.00 hodiny večer,“ informoval nás primátor mesta Peter Baláž.

Zvýšená kontrola začne o deň skôr

Oproti minulému roku, začne polícia dohliadať na pokoj na cintorínoch a parkoviskách o deň skôr. „Na zabezpečenie verejného poriadku v okolí pohrebísk je plánovaný zvýšený počet hliadok mestskej polície tak, aby bola zabezpečená ich činnosť v blízkosti a v priestoroch pohrebísk už od 30. októbra až do 2. novembra po celú dobu, kedy budú pohrebiská sprístupnené,“ objasnil Baláž. Príslušníci mestskej polície budú zabezpečovať najmä dodržiavanie verejného poriadku, ochranu majetku a regulovanie dopravy aj v súčinnosti so štátnou políciou.

Cintoríny budú v dôsledku sviatku čeliť aj náporu vo forme odpadu. Mesto však špeciálny vývoz kontajnerov v predstihu neplánuje. "Odvoz kontajnerov s odpadom bude zabezpečený podľa potreby, situácia bude priebežne monitorovaná,“ dodal na záver primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM