Katarína Jankeje Správy

Dušičky sa blížia: AKO budú zabezpečené cintoríny v Topoľčanoch?

Už o niekoľko dní nás čaká tradičný sviatok všetkých svätých, inak známy ako Dušičky. Mnohé rodiny si prídu na cintoríny uctiť pamiatku zosnulých. Ako sa mesto pripravilo na tento nápor?

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa blížia: AKO budú zabezpečené cintoríny v Topoľčanoch?
Zdroj: TASR

Tento rok pamiatka zosnulých pripadá na víkend. Cintoríny budú už tradičné čeliť veľkému náporu obyvateľov mesta, ako aj ľudí z iných miest a obcí. Zisťovali sme preto, ako sa mesto pripravilo na tohtoročné Dušičky.

Policajti si posvietia na cintoríny i parkoviská

Na poriadok na Starom i Novom cintoríne bude dohliadať polícia v Topoľčanoch už od piatka. Všímať si budú jednak priestory cintorínov, ako aj parkovacie plochy v okolí. „Príslušníci mestskej polície sa budú podieľať na zabezpečení verejného poriadku a regulácii dopravy na parkoviskách v blízkosti cintorínov v súčinnosti so štátnou políciou. K tomu bude posilnený výkon služby už v piatok 31.októbra od 15.00 hodiny, ako aj v dňoch 1. a 2.novembra vždy do 21.00 hodiny,“ informuje primátor Topoľčian Peter Baláž.

Okrem hliadok štátnej polície, budú cintoríny v najvyťaženejších hodinách monitorované aj mestskými policajtmi. Ako pokračuje Baláž: "V čase s predpokladanou najväčšou návštevnosťou cintorínov bude v službe okrem hliadok štátnej polície aj 6 príslušníkov mestskej polície.

Úprava vývozu nie je potrebná

Cintoríny budú v dôsledku sviatku čeliť aj náporu vo forme odpadu. Mesto však špeciálny vývoz kontajnerov nepovažuje za potrebný. "Množstvo odpadu na cintorínoch sa monitoruje denne. Z cintorínov sa vyváža odpad podľa potreby priebežne. V súčasnosti boli pridané veľkoobjemové kontajnery ako na Novom cintoríne aj na Starom cintoríne v Topoľčanoch,“ dodáva Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM