Správy

Dve tribúny a zvýšená kapacita: Čo priniesla rekonštrukcia haly za vyše 3,3 milióna?

Športoví priaznivci sa dočkali. Hala v Topoľčanoch prešla vytúženou rozsiahlou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Dve tribúny a zvýšená kapacita: Čo priniesla rekonštrukcia haly za vyše 3,3 milióna?
Zdroj: Mesto Topoľčany

Mesto Topoľčany zrekonštruovalo kryté športovisko v meste, hádzanársku halu na Bernolákovej ulici.

Podstatným nedostatkom pôvodnej haly bola okrem nevyhovujúceho technického stavu aj nízka kapacita hľadiska a veľkosť hracej plochy, ktorá nespĺňala štandardy pre medzištátne zápasy.

Miliónová investícia

Aktuálne má hala miesto pre 2 050 divákov a rozšírená hracia plocha môže hostiť aj stretnutia presahujúce miestne a slovenské ligy, informovala primátorka Alexandra Gieciová.

Realizáciu projektu sprevádzali komplikácie. Konalo sa niekoľko neúspešných verejných obstarávaní a z pôvodného projektu za viac ako 5 miliónov eur radnica napokon pristúpila k návrhu, ktorý zodpovedal finančným možnostiam mesta.

„Finálna investícia do projektu bola vo výške 3,357 milióna eur, pričom mesto získalo na tento účel dotáciu 1,5 milióna eur z Ministerstva financií SR,“ skonštatovala primátorka.

Prečítajte si tiež

Rekonštrukčné práce sa začali začiatkom minulého roka, ukončené boli v júni tohto roka. Športová hala získala nový obvodový plášť, pričom pôvodný bol zateplený spolu so strechou.

Nové zázemie

Do hľadiska pribudli dve tribúny, takže hraciu plochu je aktuálne možné sledovať z troch strán namiesto pôvodnej jednej. Rekonštrukciou prešli kancelárie i šatne, vybudovali sa nové sociálne zariadenia v časti pre verejnosť. Obnovilo sa aj osvetlenie a vzduchotechnika. Viacerými zmenami prešiel aj návrh vzhľadu novej fasády.

V okolí haly sa aktuálne realizujú sadové úpravy. O ekologických zámeroch mesta svedčí aj okolie vstupu do budovy, kde sú osadené odolné a udržateľné korténové kvetináče. Ich zaujímavosťou je, že počas celej svojej životnosti menia svoj vzhľad.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM