Kultúra

ELÁN v DIVADLE 2015: Prežite jedinečný a neopakovateľný zážitok s kapelou niekoľkých generácií

Písal sa rok 1968, kedy vtedajší spolužiaci zo základnej školy Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Juraj Farkaš a Zdeno Baláž vytvorili hudobnú legendu. Dali jej jednoduchý, no o to výstižnejší názov toho, čo ich hudba prináša – ELÁN :)

Ilustračný obrázok k článku ELÁN v DIVADLE 2015: Prežite jedinečný a neopakovateľný zážitok s kapelou niekoľkých generácií
Zdroj: Dnes24.sk

Šťastné a smutné okamihy, prvé lásky a sklamania, či nezabudnuteľné zážitky – ich hudba spája ľudí už niekoľko generácií.

„Spomínam si ako v roku 2010 navštívili Nitru po dlhých 20 rokoch. Nikdy nezabudnem na povestné zimomriavky a pocit šťastia, keď sme sa v jednom okamihu stali všetci súčasťou mnohotisícového zboru, ktorý sa v tom okamihu, na tých pár hodín spojil,“ vraví Alena, ktorá si pred 5 rokmi pospevovala na nitrianskom amfiteátri nezabudnuteľné hi­ty.

Zrazu si 15 000 ľudí akoby uvedomilo, že všetci občas bývame bezradní, že bez chýb nie je nik a že aj keď nás súdia na základe póz a fráz, v nás je viac, pretože NIE SME ZLÍ. A že niekedy stačí iba napísať odkaz že Ti je ľúto, pretože človek NEVIE a nechce BYŤ SÁM. Nuž darmo, všetci máme svoju VODU ČO nás DRŽÍ NAD VODOU. Mnohé sme sa našli aj v sestričke z Kramárov ako: „Sen všetkých klamárov, ktorí sľubujú modré z neba.“ Už niekoľko desaťročí si obliekame obleky a šatami sa meníme na dámy s Elánom, ktorý nám rovnako dlho pripomína, že život je šanca a dar, v ktorom úsmev máme meniť za lásku a lásku za úsmev…

Keďže na všetky tieto posolstvá netreba zabúdať a z času na čas si ich treba pripomenúť, elánisti sa do Nitry vrátia opäť. 11. decembra zmenia Mestskú športovú halu na Klokočine na jedno veľké divadlo, v ktorom sa aj publikum zmení na veľký spevácky zbor a TAK OBLEČME SI DRESY a staňme sa jeho súčasťou.

Vstupenky si môžete kúpiť na Predpredaj.sk

foto: radio.MAX

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM