Katarína Jankeje Samospráva

Futbalistky budú trénovať na ihrisku pri bývalej škole: Nájom za euro, opravy si zaplatia samé

Topoľčianske futbalistky budú mať vlastné priestory. Poslanci odsúhlasili prenájom nevyužívaného ihriska na Tovarníckej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistky budú trénovať na ihrisku pri bývalej škole: Nájom za euro, opravy si zaplatia samé
Foto: Katarína Jankeje

Na poslednom zasadnutí topoľčianskeho parlamentu, ktoré sa konalo v stredu 28. októbra, sa poslanci zaoberali aj žiadosťou ženských futbalistiek v rámci občianskeho združenia Girl´s Football Club. o prenájom ihriska pri bývalej základnej škole na Tovarníckej ulici za symbolické nájomné 1 euro. Nejde o novú tému, zastupiteľstvo sa touto žiadosťou zaoberalo ešte v rámci septembrového zasadnutia. „Nikto sa o to ihrisko teraz nestará, bolo by len vhodné, pokiaľ by si to ten ženský futbalový klub prenajal a staral sa o priestory. Tým pádom by tam nedochádzalo k vandalizmu,“ povedal Baláž.

Mesto uvažovalo nad investíciou

Nejasnosti pri rokovaní vznikli najmä v otázke opráv a finančnej čiastky potrebnej na opravu, ktoré mesto vyčíslilo. Išlo o viac ako 7-tisíc eur. Nápad sa vtedy nepozdával poslankyni Katonovej. „Na komisii sme sa bavili o tom, že združenie samé si zabezpečí najnutnejšie opravy a bežnú starostlivosť, mesto nebude musieť investovať do opravy a preto to malo byť aj pre nás výhodné. V takom prípade je aj logické nájomné v cene jedného eura,“ uviedla Katarína Katonová.

Potrebné opravy na pleciach združenia

Žiadosť sa z dôvodu nejasnosti stiahla z rokovacieho programu, poslanci sa k nej vrátili na októbrovom zasadnutí. Širšia diskusia však tentokrát nevznikla, mesto totiž do lokality nebude investovať vlastné finančné prostriedky. Všetky nutné opravy sú teda na pleciach združenia.

Futbalistky požadovali prenájom aj druhého ihriska pri bývalej škole na Gagarinovej ulici. Ako však uviedol primátor Baláž, mesto chce z tohto miesta vybudovať byty. Viac sa dočítate v článku: Čo s ihriskom pri bývalej škole na Gagarinovej? Mesto chce v lokalite vybudovať desiatky bytov!

Môže vás zuajímať:

Mestské kultúrne stredisko v Topoľčanoch má po roku šéfku: TOTO je meno novej riaditeľky

Foto: ilustračné

Rokovanie poslancov o prenájme ihriska pre ženské futbalistky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM