Katarína Jankeje Samospráva

Futbalový štadión sa dočkal: Rekonštrukcia za vyše milón eur je na pláne v tomto roku

Najväčšia položka schváleného rozpočtu mesta Topoľčany na rok 2015 je bez pochýb rekonštrukcia futbalového štadióna. Cena sa vyšplhala na 1,2 milióna, mesto zaplatí približne pol milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový štadión sa dočkal: Rekonštrukcia za vyše milón eur je na pláne v tomto roku
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa schváleného návrhu mesto bude v budúcom roku narábať s finančnými prostriedkami, ktoré presahujú sumu 15 miliónov eur. Najočakávanejšou a pomerne finančne náročnou bude rekonštrukcia futbalového štadióna Vojtecha Schotterta.

Začne sa v tomto roku

Kompletná prerábka bude stáť viac ako 1,2 milióna eur, pričom príspevok od štátu dosiahne 750-tisíc. Na pleciach mesta tak ostalo pol milióna eur. „S projekčnými prácami na rekonštrukcii futbalového štadióna sa začalo v minulom roku. Takže presný termín nie je známy, ale predpokladáme so začiatkom prác v roku 2015,” uviedol pre náš portál primátor Peter Baláž.

Rekonštrukcia bola predmetom mnohých rozporuplných diskusií, snáď najaktívnejšou osobou bol právnik Alexander Riabov, ktorý stál aj za minuloročnou anketou medzi Topoľčancami. Snahou bolo zistiť názory ľudí z mesta na daný projekt a hlavné na finančné zaťaženie. S výsledkami prieskumu sa postavil pred poslancov na zasadnutí v septembri 2013, ktoré o rekonštrukcii nakoniec rozhodlo.

Ľudia mali výhrady

„Len 63 z 279 opýtaných obyvateľov vie o tomto pripravovanom zámere mesta. Menšie či väčšie výhrady voči takémuto projektu vyjadrilo z celkového počtu opýtaných 200 ľudí. Väčšinu obyvateľov zaujímalo, komu poslanci kvôli uskutočneniu tohto projektu uberú peniaze a ako mesto podporí iné športy“, povedal na zasadnutí Alexander Riabov.

Občiansky aktivista tiež poukázal na to, že finančné prostriedky sa mohli investovať do detských ihrísk, či na zlepšenie situácie Centra voľného času pre deti a mládež.

Rozpočet schválila ešte zostava poslancov v starom zložení. Ako nás však už dávnejšie informoval primátor, aj noví poslanci budú môcť svojim návrhmi dosiahnuť určité zmeny, nakoľko to zákon dovoľuje. Podrobnejšie informácie o rozpočte Topoľčian na rok 2015 si prečítate v našom článku: Budúcoročný rozpočet je odklepnutý: Rekonštrukcia futbalového štadióna či oprava lávky na Tovarníckej!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM