Dávid Hrdý Hádzaná

Hádzanári na úvod víťazne: Nováčika z Pezinka porazili presvedčivo

Po stredajšej predohrávke sa v sobotu odohrali ostatné zápasy nového ročníka hádzanárskej extraligy. Tie boli jednoznačne v réžií domácich tímov. Topoľčany privítali doma nováčika z Pezinka, ktorý porazili vysokým rozdielom.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári na úvod víťazne: Nováčika z Pezinka porazili presvedčivo
Zdroj: Webnoviny.sk

V zaplnenej športovej hale a na novom hracom povrchu privítali diváci hlasným potleskom domácich „žochárov“, ktorí však nastúpili bez zraneného Siváka a Kucharíka. Nehrali ani nové posily Polakovič a Meľnik. Úvod bol rozpačitý, oba tímy kopili nepresnosti a chyby. Prvý gól Topoľčancov v novom ročníku strelil Slaninka v 2. minúte.

Technická a herná prevaha domácich bola citeľná od začiatku zápasu. Topoľčanci prakticky celý zápas viedli a nepripustili tak nijaké prekvapenie. Keď skóroval Cigáň v 7. minúte a po ňom Slaninka na 7:3,hostia si vzali time out. Po ňom nasledovala trojgólová šnúra domácich a zápas bol prakticky už v tejto fáze rozhodnutý. V 12. minúte svietil na ukazovateli stav 10:3.

Potom domáci na chvíľu zaspali na vavrínoch, čo využili hostia a dotiahli sa na rozdiel 4 gólov. Topoľčianski hádzanári im však viac nedovolili a polčas vyhrali jednoznačne 23:10. Druhý polčas zahájil gólom zo „sedmičky“ hosťujúci Fekete- najlepší strelec zápasu. Domáci však naďalej pokračovali v rozbehnutom tempe a postupne zvyšovali svoj náskok. V 17. minúte si hostia vzali ďalší time out a za stavu 37:17 boli zrelí na uterák.

Štyridsaťgólovú hranicu zavŕšil v 21. minúte Ďurček. Tréner Ivan Pompoš dal v zápase príležitosť opäť všetkým hráčom, sympatický výkon podal Greguš a zachytal si opäť aj Králik. Najlepšími strelcami domácich boli Briatka so siedmimi gólmi a Cigáň s Ivanytsiom, ktorí vsietili zhodne po 6 gólov. Topoľčianski hádzanári tak potvrdili úlohu favorita a nakoniec deklasovali Pezinok 45:24. Ostatné výsledky:

Tatran Prešov – ŠKP Bratislava 42:24
HC Sporta Hlohovec – MŠK Považská Bystrica 40:25
1. MHK Košice – Slovan Modra 42:17
HC Štart Nové Zámky – MHáK Martin 29:24

Topoľčany - Pezinok 31.8.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM