Dávid Hrdý Hádzaná

Hádzanárky ŠKP Topoľčany vyhrali II. ligu: Ich budúcnosť je však nejasná

Výhrou 35:25 nad Kolárovom úspešne zavŕšilo sezónu ŠKP Topoľčany.Stalo sa jednoznačným víťazom II. najvyššejj ligy. Prvenstvo si však zabezpečilo už v predošlom kole víťazstvom v Detve 41:24

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky ŠKP Topoľčany vyhrali II. ligu: Ich budúcnosť je však nejasná
Zdroj: TASR

Vyrovnaný začiatok, jednoznačný koniec

Svojimi výkonmi počas celej sezóny ŠKP Topoľčany dokazovalo, že je lídrom súťaže. Posledný zápas sezóny proti družstvu Kolárova to len potvrdil. ŠKP ho vyhralo desaťgólovým rozdielom a stalo sa víťazom II. ligy.„Zápas sa zo začiatku vyvíjal veľmi vyrovnane, nakoniec družstvo Kolárova niekoľko minút aj viedlo, no postupne hostkám začali ubúdať sily a naše hráčky začali premieňať vyložené šance, čím sme sa dostali do značného vedenia. Myslím si, že naše hráčky boli aj kondične aj technicky ďaleko lepšie ako súper“, povedal po poslednom zápase tréner Ivan Ivanov.

„Sokolovňa“ zanikne

Klub však sužujú finančné a existenčné problémy. Navyše ihrisko známe aj ako „sokolovňa“ bolo predané .„Dozvedel som sa, že jedno z niekedy najlepších vonkajších ihrísk na Slovensku je predané na komerčné účely. Je mi smutno, neviem ako nám s priestormi vyjde v ústrety mesto Topoľčany“, povedal na margo predaja ihriska tréner Ivan Ivanov. Z trénera Ivanova bolo cítiť sklamanie, na margo kritickej situácie okolo ženskej hádzanej v Topoľčanoch sa vyjadril v úvode roka po zápase s Novými Zámkami.„Ženská hádzaná toho roku v Topoľčanoch pravdepodobne zanikne,“ reagoval aj na situáciu okolo predaja sokolovne.

Nedobrovoľný zostup

ŠKP Topoľčany bolo stabilným účastníkom I. ligy, avšak kvôli finančným problémom sa muselo z nej odhlásiť a zostúpiť do nižšej súťaže.„Do súťaže sme išli s tým, že dobrovoľne sme z I. ligy prešli do II. ligy z finančných dôvodov. Počítali sme, že súťaž dohráme medzi prvými tromi so želaním, že ak zoženieme finančné prostriedky, tak by sme sa vrátili späť do I. ligy. Do 25. mája sa máme rozhodnúť alebo zohnať peniaze, aby sme sa buď prihlásili do II. ligy alebo postúpili ako víťaz do I. ligy“, vyjadril sa k ďalšiemu smerovaniu klubu Ivanov.

Situáciu v topoľčianskej ženskej hádzanej budeme sledovať a budeme vás aktuálne informovať. O vyjadrenie sme požiadali aj primátora Petra Baláža, na ktorého odpovede čakáme.

Foto: Ilustračné

ŠKP Topoľčany - Kolárovo 11.5.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM