Rastislav Búgel Hádzaná

Hádzanárov čaká turnaj v Portugalsku: V nominácii aj brankár Richard Štochl

Slovenských hádzanárov čaká cez víkend turnaj troch krajín v Portugalsku. Na podujatí Torneio Internacional Terras do Demo v stredisku Moimenta da Beira sa stretnú v sobotu s Holandskom (22.00 SELČ) a v nedeľu s domácim Portugalskom (18.00 SELČ).

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárov čaká turnaj v Portugalsku: V nominácii aj brankár Richard Štochl
Zdroj: TASR

Slováci naposledy na medzinárodnej scéne neuspeli v prvej fáze eliminácie MS 2017. „Nevideli sme sa od januára po nevydarenej kvalifikácii. Chcel som vidieť niektorých chlapcov, ktorí vtedy nemohli hrať. Je to napríklad Csaba Szücs, rovnako Oliver Rábek. V decembri som pozýval aj Jakuba Mikitu a vtedy bol zranený,“ vysvetlil pre oficiálny portál SZH kouč Martin Lipták.

V Portugalsku teda bude hlavným cieľom dať v národnom tíme príležitosť ďalším adeptom. „Chcem ich vidieť v akcii, ako sa ukážu na turnaji, počas ktorého nie je až taký veľký tlak. Určite budeme znova pracovať na našom systéme, ktorý chceme hrať a lepšie spoznať hráčov, ktorí hrávali menej.“

Tréner Lipták chce s reprezentantmi hovoriť aj o pripravovaných zmenách v pravidlách. „Určite o nových pravidlách budeme hovoriť, len je to zaujímavé až od leta, zatiaľ sa ešte podľa nových pravidiel nebude hrať. Chlapci a v podstate aj ja, sa to musíme naučiť v kluboch. V nároďáku si myslím, že na to je veľmi krátky čas, ale rozprávať o tom určite budeme,“ dodal Lipták.

Po návrate z Portugalska budú Slováci čakať, akých súperov dostanú v ďalšej kvalifikácii o ME 2018 v Chorvátsku. Žreb je na programe vo štvrtok 14. apríla v Dubrovniku a slovenská reprezentácia figuruje v najslabšom štvrtom výkonnostnom koši.

Program turnaja Torneio Internacional Terras do Demo:

  • piatok 8. apríla o 20.30 h: Portugalsko – Holandsko
  • sobota 10. apríla o 22.00 h: SLOVENSKO – Holandsko
  • nedeľa 10. apríla o 18.00 h: Portugalsko – SLOVENSKO

Nominácia SR:

  • Brankári: Teodor Paul (Balmazújvárosi KK), Richard Štochl (Agro Topoľčany)
  • Pivoti: Peter Dudáš (Alpla HC Hard), Martin Mazák (Grundfos Tatabánya), Andrej Petro (Eger SBS)
  • Krídla: Tomáš Urban (ThSV Eisenach), Miroslav Volentics (TuS Ferndorf), Radoslav Antl (Eger SBS), Martin Straňovský (HC Erlangen)
  • Spojky: Csaba Szücs (TSV Hannover-Burgdorf), Jakub Mikita (Csurgói KK), Oliver Rábek, Lukáš Urban, Radovan Pekár, Dominik Krok (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM