Dávid Hrdý Hádzaná

Hádzanárov hnala dopredu plná hala: Pripísali si ďalšie domáce víťazstvo

Atmosféra ako z čias najväčšej slávy topoľčianskej hádzanej. Športová hala v Topoľčanoch praskala vo švíkoch. Po dobrom výkone v Prešove bolo na domáci zápas s Bratislavou zvedavých až 680 divákov. Vo výbornej atmosfére porazili „žochári „ ŠKP Bratislava 30:21.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárov hnala dopredu plná hala: Pripísali si ďalšie domáce víťazstvo
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvod zápasu bol zo strany domácich rozpačitý. Prvý gól strelil v druhej minúte Valent. Zápas mal potom vyrovnaný priebeh aj vďaka výborne chytajúcemu gólmanovi Dúhovi. Topoľčanci niekedy zbytočne strácali loptu. V 10. minúte zvýšila Bratislava na 2:4 a nebyť dobre chytajúceho Meluša náskok Bratislavy mohol byť vyšší. Tréner Pompoš si za tohto stavu zobral time out.

Po ňom znížil na rozdiel jediného gólu Klačanský. Potom však gólmi Volenticsa a Demoviča sa Bratislava dostala do trojgólového náskoku. V 14. minúte sa prvýkrát v zápase presadil Polakovič. Následne rozhodcovia vylúčili Štepanovského a Korbela a Topoľčany mali možnosť skorigovať výsledok. Polakovič však nepremenil nariadený sedem metrový hod.

V týchto fázach hrali Topoľčanci nervózne a kŕčovito, kopili chyby v obrane, problémy im robil najmä Štepanovský. Na obrat zavelil v 20. minúte Polakovič. Domáci sa spamätali a postupne zvyšovali svoj náskok. Dobre hrajúci Masaryk uzavrel gólom v 30. Minúte na polčasových 14:11.

Druhý polčas bol lepší. V 2. minúte prišla Bratislava o svoju najväčšiu oporu – Štepanovského. Po treťom vylúčení dostal červenú kartu. Domáci boli potom prakticky stále vo vedení. Úvodný gól strelil opäť Masaryk. „Žochári“ postupne preberali iniciatívu. V 9. minúte mali opäť početnú výhodu keď na trestnej lavici sedeli naraz Petráš s Macháčom. Tú aj využili a šnúrou troch gólov zvyšovali na 21:14 a zdalo sa, že Topoľčanci definitívne zlomili odpor Bratislavy.

No opak bol pravdou. Potom domáci skoro 4 minúty nestrelili gól a Bratislavčania skorigovali na 21:19. Tréner Pompoš si po tomto priebehu opäť zobral time out. Po ňom sa domáci prebudili a po góle Masaryka a Cigáňa viedli 23:19. Od tohto stavu už Topoľčanci držali zápas pevne v rukách a nakoniec zvíťazili 30:21.

Zostava a góly HK Topoľčany:

Meluš, Drápal – Greguš, Melnyk 1, Valent 7, Sivák 1, Kopecký, Masaryk 6, Klačanský 2, Polakovič 5, Ivanytsia 1,
Briatka 3/1, Cigáň 4, Jadroň, Slaninka, Žilinčík,

Foto:Ilustračné

HK Topoľčany - ŠKP Bratislava 14.9.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM