Rastislav Búgel Šport Iné športy

HC Topoľčany aj v druhom zápase podľahli v predĺžení: Rozhodla chyba v striedaní

Po neúspešnom prvom zápase play-off chceli topoľčianski hokejisti uspieť na ľade Skalice. Ani druhé vzájomné meranie síl však fanúšika z nášho mesta nepotešilo.

Ilustračný obrázok k článku HC Topoľčany aj v druhom zápase podľahli v predĺžení: Rozhodla chyba v striedaní
Foto: Rastislav Búgel

Po prvom smolnom kole štvrťfinálovej série, v ktorom topoľčianski hokejisti prehrali na ľade Skalice 6:5 po predĺžení, prišlo na rad druhé vzájomné zápolenie. Topoľčany chceli odčiniť smolnú prehru, no to sa im napokon nepodarilo.

Do bránky Topoľčian sa postavil Halo, v drese Skalice bránil svätyňu Petrík. Prvé dejstvo poznačilo množstvo šarvátok a nepresné verditky hlavného arbitra. Topoľčany sa dostali do vedenia necelé dve minúty pred koncom prvej tretiny, keď vylúčenie domáceho hráča zužitkoval Podstavek. Chyba na konci tretiny však znamenala vyrovnávajúci gól Skalice (1:1).

V 33. minúte hral domáci celok presilovú hru a zásluhou Škápika sa Skalica dostala do vedenia. Pred koncom prostrednej časti zápasu prišlo vyrovnanie z hokejky Tábiho (2:2). Diváci videli narazenie na mantinel, po ktorom si to odskákal Vereš. Následne ostal ležať na ľade a to bolo štartom poriadnej šarvátky.

Začiatkom prvej tretiny prišiel hlavný rozhodca s verdiktami, ktoré nepotešili hlavne Topoľčany. Odniesol si to totiž brankár Halo, pre ktorého sa tak zápas skončil. V závere presilovej hry strieľal Vaškovič a stuhnutého Račka prekonal (3:2). Ani nie o dve minúty sa Pekarčík dostal do nájazdu, Petrík ho vychytal, no puk do vlastnej brány si doklepol Škápik.

V následnom predĺžení prišla veľká chyba Topoľčian. Hostia zle striedali, za čo následne zinkasovali dvojminútové vylúčenie. Skalica nezaváhala a zásluhou Vaškoviča vyhrala aj druhé predĺženie v sérii.

HK Skalica – HC Topoľčany 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)

Góly: 42., 67. Vaškovič, 20. Dvonč, 34. Škápik – 19. Podstavek, 39. Tábi, 44. Pekarčík. Rozhodovali: Fridrich – Regec, Beniač, vylúčení: 8:11, navyše: Priganc 10 minút za napadnutie zozadu, Halo (obaja Topoľčany) 2+DKZ, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 963 divákov, na zápasy 2:0

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM