Rastislav Búgel Šport Iné športy

HC Topoľčany v play-off proti Skalici: Prehľad vzájomných zápasov a bilancia sezóny

Topoľčany v poslednom kole neobhájili štvrté miesto. V play-off vyzvú Skalicu.

Ilustračný obrázok k článku HC Topoľčany v play-off proti Skalici: Prehľad vzájomných zápasov a bilancia sezóny
Foto: Rastislav Búgel

HC Topoľčany mohol v poslednom kole základnej časti udržať štvrtú priečku. Napokon sa tak nestalo. Hokejisti cestovali na ľad Penguins Prešov, no 54. kolo radosť neprinieslo. Víťaz základnej časti si s Topoľčanmi poradil hladko 6:2 (1:1, 2:0, 3:1). Navyše, Skalica v poslednom kole vyhrala a preskočila tak našich hokejistov.

A práve Skalica bude tímom, proti ktorému sa postaví HC Topoľčany v prvom kole play off.

Počínanie tímov počas sezóny

Základná časť je teda na konci a je isté, že Topoľčany sa postavia proti nováčikovi súťaže zo Skalice. Ako sa však darilo obom tímom počas bojov v základnej časti? Topoľčany odohrali 49 zápasov, v ktorých získali 83 bodov za 22 víťazstiev, 7 víťazstiev po predĺžení, 3 prehry po predĺžení a sedem prehier v riadnom hracom čase. Topoľčany strelili 173 gólov a 152 inkasovali.

HK Skalica má na svojom konte 85 bodov za 26 víťazstiev v riadnom hracom čase, dve výhry po predĺžení, 3 prehry po predĺžení a 18 prehier v riadnom hracom čase. Skalica sa môže pochváliť 179 strelenými a 148 inkasovaný­mi gólmi.

Vzájomné zápasy

Oba celky sa vzájomne počas základnej časti stretli v šiestich zápasoch. Prvý vzájomný zápas odohrali tímy na ľade Skalice počas ôsmeho kola. Z vysokého víťazstva sa tešili domáci (6:1). Odveta prišla v 17. kole I. Budiš ligy. Topoľčany na domácom ľade vyhrali 2:1 po predĺžení, keď rozhodol Podstavek. Vyrovnaným zápasom bolo aj tretie vzájomné zápolenie. Topoľčany zdolali Skalicu na jej domácom ľade po nájazdoch 2:3. Nasledovalo 35. kolo a zápas v Topoľčanoch. Štafetu po víťazstve 2:4 opäť prebrala Skalica. Predposledný vzájomný zápas (44. kolo) prehrala Skalica na domácom ľade 3:4 a v 53. kole sa hralo opäť v Topoľčanoch, kde rozhodlo predĺženie (4:5).

Program zápasov štvrťfinále:

  1. 14.2. o 18:00 hodine HK Skalica – HC Topoľčany
  2. 15.2. o 18:00 hodine HK Skalica – HC Topoľčany
  3. 18.2. o 18:00 hodine HC Topoľčany – HK Skalica
  4. 19.2. o 18:00 hodine HC Topoľčany – HK Skalica
  5. 21.2. o 18:00 hodine HK Skalica – HC Topoľčany

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM