Katarína Jankeje Hádzaná

História sa nezopakuje: Do finále extraligy postupuje Hlohovec!

Naši chlapci a úradujúci vicemajstri nezvládli piaty semifinálový duel. Prehrou na palubovke Hlohovca rozhodli o postupujúcom do finále extraligy.

Ilustračný obrázok k článku História sa nezopakuje: Do finále extraligy postupuje Hlohovec!
Zdroj: TASR

Topoľčianski hádzanári predviedli v stredu skvelý výkon, keď súpera z Hlohovca jednoznačne doma zdolali a vyrovnali stav série na 2:2. Zostrih zápasu nájdete v našom článku: VIDEO: Chlapci si fantasticky vypýtali piaty duel, o všetkom sa rozhodne v sobotu!

Rozhodujúci piaty zápas sa odohral na pôde súpera, úvod na oboch stranách bol gólovo vyrovnaný. Od 12. minúty si však Hlohovec začal vypracovávať dôležitý náskok, do šatní sa išlo za stavu 14:9. V druhom polčase sa opäť viac darilo domácim, z premenených šancí si vytvorili až 10-golový rozdiel. Naši chlapci posledné minúty už len využili na skorigovanie nelichotivého skóre. Hlohovec nakoniec zvíťazil nad Topoľčanmi 29:23.

Vo finále extraligy sa tak predstaví úradujúci majster z Prešova a Hlohovec. V boji o tretie miesto sa naši chlapci stretnú s Považskou Bystricou, opäť sa v sérii bude hrať na tri víťazstvá.

HC Sporta Hlohovec – HK Agro Topoľčany 29:23 (14:9)

Najviac gólov: Laho 8/5, Ľ. Ďuriš 5, M. Takáč a Petrov po 4 – Ivanicja 8, Kucharik 4, Žilinčík a Polakovič 3/2

Čítajte tiež:

Podmaníkovej ďalší triumf: V Bratislave zvalcovala súperky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM