Komunálne voľby

Hlas-SD predstavil kandidáta na post župana NSK: O funkciu zabojuje Branislav Becík

O pozíciu predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja zabojuje v jesenných voľbách ďalšie meno. Svojho kandidáta predstavila strana Hlas-SD.

Ilustračný obrázok k článku Hlas-SD predstavil kandidáta na post župana NSK: O funkciu zabojuje Branislav Becík
Zdroj: Hlas-SD

O post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať Branislav Becík. Súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky je kandidátom strany Hlas–SD.

Svoju kandidatúru ohlásil v utorok v Nitre spolu s predsedom strany Petrom Pellegrinim.

Kľúčové poľnohospodárstvo

Jednou z kľúčových tém NSK je podľa Pellegriniho poľnohospodárstvo a potravinárstvo, preto by na čele kraja mal stáť človek, ktorý má k tejto oblasti blízko. Becík, člen predsedníctva strany Hlas-SD, sa venuje poľnohospodárstvu celý svoj produktívny život a zároveň ako starosta Dvorov nad Žitavou má skúsenosti s riadením samosprávy, zdôvodnil výber kandidáta Pellegrini.

Prečítajte si tiež

Podpora všetkého lokálneho

Becík podľa predsedu strany dokáže nadviazať na úspešné pôsobenie súčasného predsedu NSK Milana Belicu. „Súčasný predseda kraja veľmi úspešne, zodpovedne a hospodárne riadil NSK rekordných päť volebných období. Po 21 rokoch však prichádza čas na zmenu. Treba reagovať na nové moderné výzvy, je treba človeka s novou energiou a novou víziou,“ povedal Pellegrini.

Becík chce v prípade zvolenia podporovať všetko lokálne, regionálne, slovenské. Ako predseda kraja by chcel byť v úzkom kontakte s primátormi a starostami všetkých obcí v NSK. „Náš kraj je kolískou slovenského poľnohospodárstva, máme turistické možnosti, ktoré sú nevyužité, nie sú podporovaní podnikatelia, neprávom sú v úzadí seniori, ktorí sa podieľali na budovaní tohto kraja. Voľby musia priniesť kraju zmenu a ja túto zmenu ponúkam,“ povedal Becík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac o župných voľbách

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM