Dávid Hrdý Šport

Hokejisti otočili takmer stratený zápas: Liptovský Mikuláš zdolali po nájazdoch

Topoľčianski hokejisti si na svoje konto pripísali ďalšie víťazstvo. Po gólovej prestrelke nakoniec porazili Liptovský Mikuláš. Papierovo slabší súper však žochárov potrápil a o výsledku zápasu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti otočili takmer stratený zápas: Liptovský Mikuláš zdolali po nájazdoch
Foto: Slávka Kellová / Zdroj: TASR

Prvá tretina

Prvý gól prišiel už v 3. minúte. Autorom bol hosťujúci Kuric. Po prihrávke v strednom pásme potiahol puk na modrú čiaru a prudkou strelou prekonal Hippíka – 0:1. Ďalší gólový šok pre domácich prišiel už o tri minúty neskôr. Topoľčany stratili puk za bránkou, ten sa dostal ku Kuricovi a strelou do pravého rohu nedal Hippíkovi šancu

Domáci pohrozili v 12. minúte. Individuálne potiahol puk Gráčik, no jeho pokus zastavila obrana Liptákov. O tridsať sekúnd neskôr už Topoľčanci prehrávali 3:0. Na Hippíka sa rútil sám Bartík, jeho pokus vyrazil pred seba kde ho zachytili Poliček a pohodlne zakončil do prázdnej bránky.

O kontaktný gól domácich sa postaral v 14. minúte Mihálik. V presilovkovej hre mu naň prihrával Varga – 1:3. Potom hostia dostali domácich pod tlak a tí sa dlho nevedeli dostať z obranného pásma. Do konca prvej tretiny mali hostia ešte pár nevýrazných šancí. V 19. minúte bol v čistej šanci hákovaný Mihálik a domáci mali početnú výhodu o jedného hráča.

Druhá tretina

Tú zahrali veľmi dobre, no nepodarilo sa im ju pretaviť do gólu. Po skončení presilovky domácich opäť pohrozilo hosťujúce mužstvo, no Hippík bol pozorný. V 25. minúte Hurtaj prihrával Gráčikovi, ktorý sa ocitol v situácií 2 na 1, no nepresne prihral Káčerovi.

Zbytočne fauloval v 28. minúte Káčer a hostia hrali presilovku. Tú aj využili. Po strele od modrej sa najlepšie zorientoval Kuric a zavŕšil tak svoj hattrick – 1:4. Gólová odpoveď domácich prišla už o pár sekúnd neskôr. Mihálik prihrával Klačanskému a ten tečuje puk za Palkov chrbát – 2:4.

Rozbehnutí domáci pridali na konci druhej tretiny ešte jeden gól! Pol minúte pred záverečným klaksónom šikovne backhandom prihral Gráčik Hurtajovi a ten nezaváhal –3:4. Do prestávky tak išli Topoľčanci už iba s jednogólovým mankom.

Tretia tretina

Tá sa nezačala ideálne pre našich hokejistov. Už v druhej minúte išli hostia opäť do vedenia. Švihom popod Hippíkovu vyrážačku zvyšoval Laco. Liptáci sa po góle držali v obrannom pásme domácich no za vrazenie na mantinel odchádza na trestnú lavicu Matejka a domáci hrajú ďalšiu presilovku.

V tej mal najväčšiu šancu Drahovský, ktorý od modrej vystrelil , jeho strelu ešte tečoval Mihálik. Palko bol však na svojom mieste. Šancu vyrovnať mal potom domáci Barčák, ktorý sa ocitol sám pred Palkom. Ten jeho pokus chytá a stav zostal nezmenený.

Výbornú hru predvádzal v 52. minúte druhý útok Topoľčian, ktorí zamotal obranu hostí. Šancu mal opäť Barčák, ktorý chcel Palka prekvapiť strelou medzi nohy. Tlak domácich prerušil až Behan, ktorý nedovolene prihral rukou. ** V 57. minúte Topoľčanci opäť vyrovnali! Peknou individálnou akciou z pravej strany sa presadil Gráčik – 5:5.**

V riadnom hracom čase sa o výsledku nerozhodlo, tak nasledovalo predĺženie. V ňom oba tímy hrali veľmi opatrný hokej a nevytvorili si žiadne významné šance. O víťazovi rozhodli nakoniec samostatné nájazdy, v ktorých boli lepší domáci. Víťazný gól strelil Peter Hurtaj a po napínavom zápase bohatom na góly si žochári pripisujú ďalší bod.

Topoľčany - Liptovský Mikuláš 20.9.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM