Iné športy

Hokejisti po dlhej dobe okúsili chuť prehry: Nestačili na Spišskú Novú Ves

Slovenská hokejová liga mala na programe svoje 12. kolo. Topoľčianski hokejisti cestovali na ľad Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti po dlhej dobe okúsili chuť prehry: Nestačili na Spišskú Novú Ves
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

Až do 12. kola sa Topoľčany držali na druhom mieste ligovej tabuľky s rovnakým bodovým ziskom ako Bratislava Capitals. Bohužiaľ, tím z hlavného mesta zvýšil svoj náskok na tri body.

Mohla za to prehra Topoľčian na ľade Spišskej Novej Vsi.

Najviac gólov si diváci užili v prvej tretine, ktorú v tretej minúte otváral domáci Štrauch a o tri minúty neskôr zvyšoval na 2:0 Findura. Topoľčany odpovedali v desiatej minúte zásluhou Kováčika a o 5 minút vyrovnal Pekarčík (2:2). V poslednej minúte prvého dejstva sa po góle Vartovníka dostala Spišská Nová Ves opäť do vedenia.

Na 4:2 zvyšoval v 34. minúte Ondov, no Topoľčany bleskovo odpovedali (Podstavek). To však bolo zo strany Topoľčian všetko a ďalšie góly pridali postupne hráči domácich (Findura a Krajňák)

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

HK Spišská Nová Ves – HC Topoľčany 6:3 (3:2, 2:1, 1:0)

Góly: 3. Štrauch (Polomský), 6. Findura (Havrila), 19. Vartovník, 34. Ondov (Halász), 37. Findura (Ondov, Havrila), 59. Krajňák (Vartovník, Köver) – 10. Kováčik (Kluka), 15. Pekarčík (Hrudík, Uhnák) , 35. Podstavek (Gergeľ).

Rozhodovali: Lesay – Janiga, Vall, vylúčení: 2:6, navyše: Laššo 10 minút za provokovanie súpera, Tomčák (obaja Topoľčany) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Zápas sledovalo: 428 divákov

Tréner Ľ. Hurtaj pre klubový web: „Vedeli sme, že nás dnes čaká ťažký zápas, to sa aj potvrdilo. Nastúpili sme bez dvoch kľúčových hráčov Petra Hubu a Patrika Koyša. Do zápasu sme vstúpili veľmi zle. Už v úvode prvej tretiny sme prehrávali 2:0. Výkon začal byť vyrovnaný, dorovnali na 2:2. V závere prvej tretiny sme však spravili chybu a domáci zvýšili na 3:2. Veľká škoda, že v druhej tretine, keď sme stav opäť dokázali dotiahnuť na 4:3, sme inkasovali piaty gól. V tretej tretine sme stiahli hru len na tri päťky. Vytvorili sme si veľký tlak a množstvo šancí. Bohužiaľ, rozhodca svojimi zlými verdiktmi ovplyvnil záver stretnutia, keď sme chceli hrať bez brankára a ešte s výsledkom niečo spraviť.“

Tabuľka po 12. kole:

Poradie Tím Body
1. Bratislava 29
2. Topoľčany 26
3. Martin 23
4. Spišská Nová Ves 23
5. Dubnica 22
6. Skalica 18
7. Levice 17
8. Žilina 15
9. Považská Bystrica 12
10. Trnava 7

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM