Katarína Jankeje Šport

Hokejisti poznajú dátum štartu novej sezóny: S kým sa v úvodnom dueli stretnú?

Hráči topoľčianskeho hokejového klubu už vedia, s kým vstúpia do bojov v sezóne 2015/2016. Prvá liga okrem toho oznámila aj možné zmeny v systéme baráže o postup do extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti poznajú dátum štartu novej sezóny: S kým sa v úvodnom dueli stretnú?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V novom ročníku druhej najvyššej súťaže sa predstaví dvanásť klubov a základná časť odštartuje 9. septembra. Hracími dňami budú stredy a piatky, každý tím odohrá v domácom prostredí aj zápas proti HK Orange 20. Hráči HC Topoľčany sa v prvom zápase stretnú s MHK Liptovský Mikuláš, bojovať o prvé body sa bude v Topoľčanoch. Play off sa bude hrať na tri víťazné stretnutia.

V pláne sú zmeny

Prvá hokejová liga pravdepodobne zmení systém baráže o postup do extraligy. Vedenie intenzívne rokuje o zmene tradičného play off systému na model so štyrmi mužstvami – dvoma extraligovými a dvoma prvoligovými. Doteraz o najvyššiu súťaž bojovali majster 1. ligy s posledným extraligistom.

Nový systém baráže

„Po dohode s Pro-Hokejom, s ktorým nám vypršala na konci uplynulej sezóny zmluva, bolo možné rokovať o novom systéme baráže. Je veľký predpoklad, že si finalisti prvej ligy zmerajú sily s poslednými dvoma tímami z extraligy štvorkolovo. To znamená, že každý tím odohrá v baráži s tromi súpermi po dva zápasy doma a po dva vonku. Do extraligy z baráže postúpia dve najlepšie mužstvá,“ povedal prezident Združenia oddielov a klubov (ZOK) 1. ligy Róbert Ľupták.

Program 1 kola 1. hokejovej ligy 2015/16:

  • HC 07 Prešov – MHK Humenné
  • HK Spišská Nová Ves – HK Trnava
  • HC Nové Zámky – HC 46 Bardejov
  • HC 07 Detva – HC Dukla Senica
  • HC Topoľčany – MHK 32 Liptovský Mikuláš
  • HK Dukla Michalovce – HK 95 Považská Bystrica

Čítajte aj:

Príprava topoľčianskych hokejistov: Pozrite si termíny zápasov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM