Iné športy

Hokejisti Topoľčian získali cenné body: Proti Martinu rozhodol Michal Kluka

Hokejisti HC Topoľčany si po nevydarenom zápase s Humenným napravili chuť. Dva body si odniesli z martinského ľadu.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Topoľčian získali cenné body:  Proti Martinu rozhodol Michal Kluka
Zdroj: HC Topoľčany , THOMAS BARTOS

Hokejisti Topoľčian dlho nepoznali pocit prehry. Postupne porazili Trnavu, Žilinu, Dubnicu, Modré krídla Slovan a aj Brezno. Neskôr sa pridal zápas proti slovenskej „osemnástke“, v ktorom Topoľčany uspeli 2:0. Počas šiestich zápasov inkasovali iba dva góly.

Následne na domácom ľade hostili Humenné. Zápas napokon skončil katastrofálnym výsledkom 1:8.

Počas deviateho ligového kola cestovali Topoľčany na martinský ľad. Zápas sa začal lepšie pre hostí, keď sa v 9. minúte vo vlastnom oslabení presadil Patrik Bečka (0:1). V polovici zápasu si išiel za seknutie sadnúť Michal Novák, o minútu sa k nemu pridal aj Lukáš Novák a domáci hrali presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú využili (1:1). Ponúknutú presilovú hru využili aj Topoľčany, keď sa v 36. minúte presadil aj Dominik Laššo (1:2).

V tretej tretine sa Topoľčanom zásluhou Michala Nováka podarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov (1:3). Domáci však zbrane nezložili. Už o 16 sekúnd znižoval Jakub Linet (2:3) a tri minúty pred koncom vyrovnával rovnaký hráč (3:3).

O všetkom sa napokon rozhodlo v samostatných nájazdoch, v ktorých sa viac šťastia priklonilo na stranu HC Topoľčany. Extra bod pre hostí zabezpečil Michal Kluka.

Prečítajte si tiež

HK VITAR Martin – HC Topoľčany 3:4 pp a sn (0:1, 1:1, 2:1 0:0, 0:1)

Góly: 33. Vilčinskij, 48. Linet (Tiainen), 57. Linet (Charvát) – 9. Bečka (D. Gergel), 36. Laššo (L. Novák), 47. M. Novák (L. Novák), rozhodujúci nájazd Kluka.

Rozhodovali: vylúčení: 7:7, navyše: Ďurech (Topoľčany) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 277 divákov

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM