Rastislav Búgel Iné športy

Hokejisti uchmatli bod: Pripravili oň tretie Michalovce, prehrali po nájazdoch

Topoľčianski hokejisti cestovali počas 42. kola prvej ligy na ľad tretieho celku súťaže. Michalovce potvrdili úlohu favorita, no Topoľčanom sa podarilo uchmatnúť aspoň bod.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti uchmatli bod: Pripravili oň tretie Michalovce, prehrali po nájazdoch
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí už 42. kolo I. ligy prinieslo zaujímavé zápolenie. Hokejisti Topoľčian cestovali na ľad favorizovaných Michaloviec, ktoré sa aktuálne nachádzajú na tretej priečke. V prípade plného bodového zisku by sa súper dotiahol na jediný bod na druhú Detvu.

Vyše 400 divákov videlo v prvej tretine vyrovnanú hru, ktorá gól nepriniesla. Naopak, v druhom dejstve sa Topoľčany zásluhou Ďurča a Hegyiho dostali do dvojgólového vedenia. V poslednej časti hry sa tri minúty po jej začiatku presadil Banovský. Blížil sa záver stretnutia a Topoľčany už uvažovali o zisku cenného skalpu. Rovnaký hráč (Banovský) však zariadil vyrovnanie v poslednej minúte tretej tretiny.

Nasledujúce predĺženie sa skončilo bez gólu a na rad prišli nájazdy. V Nich sa opäť presadil Banovský a dva body ostali v Michalovciach.

Dukla Michalovce – HC Topoľčany 3:2 pp a sn (0:0, 0:2, 2:0, 0:0)

Góly: 43., 60. Banovský, rozhodujúci nájazd Bánovský – 34. Ďurčo, 38. Hegyi. Rozhodovali: Švajka – Šoltés, Štofančík, vylúčení: 8:6, navyše: Laššo (Topoľčany) 10 minút za hrubosť, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 410 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM