Iné športy

Hokejisti získali 3 body: Doma porazili nováčika z Bratislavy

V poradí už 40. kolo St. Nicolaus I. ligy prinieslo zápolenie domácich Topoľčian proti nováčikovi z hlavného mesta. Po gólovo vyrovnanom stretnutí sa z bodového zisku tešili domáci.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti získali 3 body: Doma porazili nováčika z Bratislavy
Zdroj: TASR

Počas 40. kola druhej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku hostili štvrté Topoľčany na svojom ľade šiesty celok HC Bratislava. Nováčik ukazuje stúpajúcu formu a tak sa dal očakávať bojovný zápas.

Predpoklady sa naplnili. Už po 47 sekundách hry hostia dvíhali ruky nad hlavu. O presný zásah do siete domáceho celku sa postaral Klučiar. Topoľčanom však vyrovnanie dlho netrvalo. Za držanie si na trestnú lavicu sadol Kristián Grman a Michal Šiška nezaváhal ani vo vlastnom oslabení (1:1).

Na ďalšie presné zásahy sa diváci poriadne načakali. Prišli až v tretej tretine. Topoľčanom ostávalo dohrať ešte 24 sekúnd presilovej hry z druhej tretiny. Po desiatich sekundách od vhodenia buly skóroval Jozef Klenko a posielal domácich do vedenia. O 5 minút neskôr sa Topoľčany tešili opäť. Puk za chrbát hosťujúceho brankára posielal Lukáš Kubek. Bratislava však zbrane nezložila a chystala sa na záverečný nápor. 5 minút pred koncom zápasu vsietil svoj druhý gól v zápase Klučiar (3:2) a dráma bola na svete. Hostia však už nevymysleli nič a tak sa domáci celok tešil z plného bodového zisku.

Najbližšie sa hokejisti Topoľčian predstavia na domácom ľade v piatok 28. januára, keď o 18.00 privítajú posledný celok ligovej tabuľky HC Nové Zámky „B“.

HC Topoľčany – HC Osmom Bratislava 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Góly: 8. Šiška, 41. Klenko, 46. Kubek – 1., 56. Klučiar.

Rozhodovali: Adamec – Valo, Mráz, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 843 divákov

Tabuľka po 40. kole:

Poradie Tím Body
1. Skalica 95
2. Michalovce 94
3. Prešov 87
4. Topoľčany 80
5. Dubnica nad Váhom 60
6. Bratislava 59
7. Spišská Nová Ves 45
8. Považská Bystrica 36
9. Trnava 28
10. Nové Zámky B 27
HK Orange 20 13

Foto. ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM