Iné športy

Hokejistom sa nedarilo: Dva góly na Spišiakov nestačili

Topoľčianski hokejisti sa predstavili v ďalšom zo série nadstavbových zápasov. Tentoraz cestovali do Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Hokejistom sa nedarilo: Dva góly na Spišiakov nestačili
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v piatkovom zápase 8. kola nadstavbovej časti SHL v skupine o 1.-6. miesto na domácom ľade nad HC Topoľčany 5:2.

Do zápasu sa lepšie dostali Topoľčany, keď ich do vedenia v siedmej minúte posielal Podstavek. Radosť na strane hostí však netrvala dlho. V závere tretiny prišli dva rýchle góly z hokejok Kövera a Piačku a Spišská Nová Ves sa dostala do vedenia (2:1).

V druhom dejstve prišli dva rýchle góly domáceho celku, ktorý zvýšil náskok na rozdiel troch gólov. O zníženie sa ešte postaral Koyš (2:4).

V tretej tretine padol už len jeden gól. Postaral sa oň Vorobjev v domácom drese.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Veľmi ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas. Myslím si, že sme mali výborný vstup do hry a dostali sme sa do vedenia. Bohužiaľ, dvomi našimi chybami sme súperovi ponúkli náskok, ktorým sa dostal do výhody. V druhej tretine napriek tomu, že hra bola vyrovnaná, sme prehrali 2:1. Mali sme niekoľko vyslovene čistých šancí, ktoré sme nevyužili a naopak súper nás potrestal. Posledná tretina bola veľmi zvláštna. Sprevádzalo ju sedem vylúčení na našej strane a niektoré nepochopiteľné. V takej situácii bolo problematické s výsledkom niečo urobiť. V dnešnom zápase sme však štyri góly dostali po našich chybách a piaty v oslabení 5:3. A takýmto spôsobom sa ťažko vyhráva zápas,“ povedal tréner Topoľčian Ľubomír Hurtaj.

HK Spišská Nová Ves – HC Topoľčany 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Góly: 18. Köver (Novák, Vartovnik), 19. Piačka (Tyczynskí, Findura), 21. Chovan (Fabián.), 24. Novák (Chovan), 47. Vorobjev (Alvo, Novák) – 7. Podstavek (Kluka, Kováčik), 30. Koyš (Kluka, Kováčik).

Rozhodovali: Korba – Janiga, Pribula, vylúčení: 6:13 na 2 min., navyše: Halo (Topoľčany) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1020 divákov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM