Dávid Hrdý Hádzaná

Hráčom z Topoľčian sa v reprezentácií darilo: Slováci zdolali Grékov v oboch zápasoch!

Dva prípravné zápasy odohrala slovenská hádzanárska reprezentácia minulý víkend proti Grécku. V piatok nastúpili v Topoľčanoch a odveta bola na pláne hneď na druhý deň v Modre. Strelecky sa darilo aj zástupcom Topoľčian – Briatkovi, Polakovičovi a Slaninkovi

Ilustračný obrázok k článku Hráčom z Topoľčian sa v reprezentácií darilo: Slováci zdolali Grékov v oboch zápasoch!
Zdroj: TASR

Zápas v Topoľčanoch

Výber, ktorý pozostával z ligových hráčov podal sympatické výkony. V Topoľčanoch ich privítala takmer zaplnená hala. Búrlivé ovácie si vyslúžili najmä hráči z domáceho klubu.Zápas sme si mohli pozrieť aj v priamom prenose v jednej zo športových televízií. Spolukomentátorom zápasu bol niekdajší slovenský reprezentant a súčasný hráč Topoľčian Martin „čučo“ Valent.

Prvý polčas

Už od úvodu boli aktívnejší Slováci. V 5. minúte už viedli 3:0. Grékom sa podarilo znížiť na 2:3 a mohli aj vyrovnať, ale v bránke stál spoľahlivý Cibere. Ten nahradil ďalšieho zástupcu Topoľčian Paľa Drápala, ktorý sa lieči z infekčného ochorenia.

Slováci postupne svoj náskok zvyšovali svoj náskok. Gréci sa len ťažko presadzovali cez našu pevnú obranu. Z protiútokov zvyšoval výber Zoltána Heistera svoje skóre. Po prvom polčase svietil na ukazovateli stav 17:12 v prospech Slovenska.

Druhý polčas

V druhom polčase sa do brány postavil Žernovič a „dusil“ súperových strelcov jedného za druhým. Hneď v úvode naši reprezentanti strelili tri góly za sebou. V 46. minúte dával Laho už na 24:16 a zápas zostal až do konca v réžií Slovákov. Postupne sa do streleckej listiny zapísali všetci hráči. Nakoniec Slováci presvedčivo porazili Grékov 30:20. Do streleckej listiny sa zapísali aj všetci traja Hráči z Topoľčian. Najviac gólov strelil Martin Briatka – 4, Pavol Polakovič 1 a Martin Slaninka 2.

„Chalani si dnešný zápas vychutnávali, hrali s oduševnením. S ich nasadením môžem vysloviť spokojnosť. Napriek tomu, že v tomto zložení mali za sebou len pár tréningov, dali si záležať. Zabrali v obrane, dobre nám zachytali brankári a výsledkom je len dvadsať inkasovaných gólov od rýchleho i dynamického súpera. Aj v sobotňajšej odvete pôjde o to, aby si proti Grékom opäť všetci schuti zahrali“ , povedal pre stránku slovakhandball.sk Zoltán Heister.

Zostava a góly Slovenska: Žernovič, J. Cibere – Laho 2, Slaninka 2, Adamčík 2, Miženko 3, Takáč 1, M. Briatka 4, M. Volentics 1, Ľ. Ďuriš 4, Mazur 4, Vallo 3, Polakovič 1, Zechmeister 1, Hriňák 2

Odveta v Modre

Prvý polčas

Odveta už nebola taká jednoznačná ako prvý zápas v Topoľčanoch. V prvom polčase si naši reprezentanti nevytvorili vyšší náskok prehrali ho o tri góly. Gréci postavili svojho lepšieho brankára a držali so Slovákmi krok. Tí sa v útoku trápili a straty lôpt trestali Gréci gólmi z rýchlych protiútokov.

Druhý polčas

V druhom polčase opäť nastúpil Žernovič a dokázal prečo patrí k jednému z najlepších brankárov našej ligy. Svojimi zákrokmi opäť podržal náš tím, ktorý v druhom polčase zlepšil aj obranu. Strelecky sa darilo Polakovičovi a Slaninkovi. Pavol Polakovič strelil 6 gólov, jeho spoluhráč z Topoľčian Martin Slaninka 4.

Svoju zlepšenú hru v druhom polčase nakoniec pretavili slovenskí reprezentanti do víťazného konca a porazili Grékov 28:24.„Dnes nepodali chalani v celom zápase až taký uvoľnený výkon ako v piatok. Bolo už cítiť únavu. V prvom polčase boli lepší Gréci. V druhom dejstve sa však naša hra zlepšila a zahrali sme minimálne tak dobre ako v piatok v Topoľčanoch. Myslím si, že dnes rozhodla naša zlepšená obrana po zmene strán“ , povedal po zápase pre stránku slovakhandball. sk asistent trénera Juraj Jurajov.

Zostava a góly Slovenska: Žernovič, J. Cibere – Laho, Slaninka 4, Adamčík 1, Miženko 2, Takáč, M. Briatka 3, M. Volentics 6/6, Ľ. Ďuriš 1, Mazur 3, Vallo 2, Polakovič 6, Zechmeister, Hriňák

Zdroj: slovakhandball.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM