Peter Klimant Správy

Husté sneženie komplikuje dopravu v našom kraji: Uviazlo 20 kamiónov, pribúdajú nehody

Pokiaľ ste sa rozhodli vyraziť autom na cesty, dajte si bacha! Vytrvalé sneženie spôsobuje po celom Nitrianskom kraji viaceré problémy. Policajti už evidujú aj niekoľko dopravných nehôd. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Ilustračný obrázok k článku Husté sneženie komplikuje dopravu v našom kraji: Uviazlo 20 kamiónov, pribúdajú nehody
Zdroj: Dnes24.sk

Vytrvalé sneženie spôsobuje problémy na cestách v Nitrianskom kraji. Medzi obcami Čergov a Kolárovo v okrese Komárno sa ráno zrazil autobus s nákladným autom. Vodič autobusu jazdiaci v smere na Kolárovo sa usiloval vyhnúť zrážke s protiidúcim nákladným autom a zišiel z cesty, kde zostal v priekope. Kamión zostal skrížený cez cestu a náves sa zviezol mimo cestu. Pri nehode sa nikto nezranil.

„Premávka na ceste je odklonená po okolitých obciach. Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Komárne dopravnú nehodu na mieste dokumentujú,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Uviazlo 20 kamiónov

V okrese Nitra sú všetky cesty zjazdné, treba však zohľadniť zimné podmienky, skonštatoval Ľubor Andrášik z Regionálnej správy a údržby ciest v Nitre. Vozovky sú zasnežené na celom území kraja.

Na ceste medzi Vrábľami a Levicami uviazlo ráno zhruba dvadsať kamiónov, v týchto chvíľach by už mala byť cesta prejazdná.

Viaceré dopravné nehody

Hasiči zasahovali podľa informácie hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliama Panského pri dopravných nehodách a škodových udalostiach na Nitrianskej ulici v Nových Zámkoch a pri obci Pribeta, na rýchlostnej komunikácii R1 na viacerých miestach, aj na Cabajskej ceste, kde sa zošmykol kamión mimo vozovku.

V obci Devičany v okrese Levice došlo následkom nehody kamióna k odtrhnutiu plynovej prípojky, v Bátovciach narazilo osobné auto do oplotenia rodinného domu.

Článok sme naposledy aktualizovali o 11:30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM