Rastislav Búgel Šport Iné športy

Infarktový prvý zápas štvrťfinále: Hokejisti Topoľčian prehrali po predĺžení

Vyraďovacia fáza súťaže je tu. Topoľčany cestovali na prvý zápas štvrťfinále play-off na ľad Skalice.

Ilustračný obrázok k článku Infarktový prvý zápas štvrťfinále: Hokejisti Topoľčian prehrali po predĺžení
Zdroj: TASR

Hokejisti z Topoľčian majú za sebou prvé meranie síl vo vyraďovacích bojoch play-off. V štvrťfinále bojujú o postup so Skalicou. Súboj štvrtého celku s piatym a pomerne vyrovnaná bilancia vzájomných zápasov dávali tušiť poriadne napínavej sérii.

A presne tak aj vyzeral prvý vzájomný zápas štvrťfinále. Parádne stretnutie si na skalický štadión prišlo pozrieť 943 divákov. Zápas začali lepšie topoľčianski hokejisti. V 14. minúte ich posielal do vedenia v oslabení Tábi a o dve minúty neskôr zvyšoval na 0:2 pohľadom domácich Martin Kalináč. Minútu pred koncom prvého dejstva sa chytili aj hráči Skalice, keď na rozdiel jediného gólu znižoval Valeri Knyazev, ktorý využil presilovú hru.

V prostrednej časti zápasu sa predviedli hokejisti domáceho tímu, ktorí pripravili parádny obrat. Postupne sa presadili Horváth, Dvonč a Vaškovič a Skalica razom vyhrávala 4:2.

Topoľčany však zbrane nezložili. V 54. minúte znižoval Michal Kluka (4:3). Opäť však udrela Skalica, ktorá zásluhou Vaškoviča odskočila opäť o dva góly. Záver zápasu však vyšiel lepšie Topoľčanom. Dve minúty do konca znižoval Ďurčo a 22 sekúnd pred záverom tretej tretiny rozhodol o tom, že zápas bude smerovať do predĺženia, Podstavek (5:5). V predĺžení sa však napokon tešili domáci hokejisti, ktorí sa zásluhou Knyazeva ujali vedenia v sérii.

HK Skalica – HC Topoľčany 6:5 pp (1:2, 3:0, 1:3 – 1:0)

Góly: 38. a 55. Vaškovič, 19. Hluch, 25. Horváth, 26. Dvonč, 62. Kňazev – 14. Tábi, 16. Kalináč, 54. Kluka, 59. Ďurčo, 60. Podstavek. Rozhodovali: Krist – Jurčiak, Nosek, vylúčení: 3:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 943 divákov

Stav série – 1:0

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM