Rastislav Búgel Správy

Informácie, ktoré zaujmú takmer každého rodiča: Blíži sa zápis do materských škôl v Topoľčanoch!

Vyrástlo vaše dieťa ako z vody a čaká vás zápis do materskej školy? Prečítajte si informácie, ktoré je dobré vedieť vopred.

Ilustračný obrázok k článku Informácie, ktoré zaujmú takmer každého rodiča: Blíži sa zápis do materských škôl v Topoľčanoch!
Zdroj: TASR

Množstvu rodičov nastáva spolu s ich deťmi veľký deň. Je ním návšteva vybranej materskej školy a následný zápis dieťaťa.

Zápis detí do materských škôl pre školský rok 2016/2017 bude prebiehať v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany od 1. mája do 31. mája.

Ako informuje radnica na svojom webe: „Deti sa do materskej školy prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa, ktorú je potrebné predložiť riaditeľke materskej školy spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast“. Mesto Topoľčany zároveň vydalo zoznam vecí, ktoré pre úspešné vybavenie potrebujete. Jedná sa o žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie, potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast a iné dokumenty podľa pokynov príslušného vedenia materskej školy.

„Do materskej školy sú prijímané predovšetkým deti od troch do šiestich rokov jeho veku. Práve deťom tejto vekovej kategórie je určená predškolská výchova a predprimárne vzdelávanie,“ informuje topoľčianska radnica.

V Topoľčanoch môžu rodičia dvojročných detí umiestniť deti do mestských detských jaslí, ktoré sa nachádzajú v priestoroch Materskej školy, Ľ. Fullu 2705/8, Topoľčany. “Táto možnosť sa týka aj tých detí, ktoré nebudú prijaté z vyššie uvedených dôvodov do niektorej z materských škôl,“ informuje mesto na svojom webe.

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany:

  • Základná škola s materskou školou, Gogoľova 2143/7, Topoľčany
  • Materská škola, Gagarinova 2636/15, Topoľčany
  • Materská škola, J. Kráľa 1594/1, Topoľčany
  • Materská škola, Lipová 1736/2, Topoľčany
  • Materská škola, Ľ. Fullu 2705/8, Topoľčany
  • Materská škola, Škultétyho 2630/10, Topoľčany
  • Materská škola, Tribečská 2633/12, Topoľčany
  • Materská škola, Tribečská 2703/10, Topoľčany
  • Materská škola, Čerešňová 90/44, Topoľčany – Veľké Bedzany

Všetky potrebné informácie k zápisom do materských škôl nájdete na webovej stránke mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM