Katarína Jankeje Samospráva

Jedna domácnosť, jedno parkovacie miesto: Takýto plán má mesto pre každé sídlisko!

Sídlisko Juh ako prvé, neskôr by mali prísť na rad zvyšné. Mesto chce zaviesť pasportizáciu, na základe ktorej bude mať jedna domácnosť jedno parkovacie miesto. Za každé navyše si obyvateľ zaplatí.

Ilustračný obrázok k článku Jedna domácnosť, jedno parkovacie miesto: Takýto plán má mesto pre  každé sídlisko!
Foto: Dávid Hrdý

Mesto vám vystaví nálepku, dáte si ju na auto a parkovacie miesto budete mať zabezpečené. Takýto plán má v prvom rade so sídliskom Juh, ktoré možno označiť za snáď najkritickejšie v rámci parkovacích plôch. Systém rezidenčných kariet by tak mal platiť pre viac ako 2 000 domácností. V budúcnosti sa plánuje podobne spasportizovať každé sídlisko v našom meste.

“Cieľom projektu Štúdia organizácie dynamickej a statickej dopravy na sídlisku Juh v Topoľčanoch je vyriešiť zlepšenie možného parkovania a organizáciu dopravy,” uviedol pre náš portál primátor Peter Baláž.

Projekt bude tvoriť základ pre plánovanú výstavbu nových parkovacích plôch na Juhu. Podľa slov Baláža sú podklady k projektu hotové. “Projekt bol spracovaný a odovzdaný mestu Topoľčany. Mesto bude takýto typ projektu pripravovať pre jednotlivé sídliská v meste.” Pomôcť zlepšiť situáciu by mohlo aj zrealizovanie obchodného centra na ulici Československej armády, ktoré malo podľa pôvodných plánov ponúknuť viac ako 220 parkovacích miest. Na začatie prác si však obyvatelia mesta ešte počkajú. “Toho času nie je vydané územné rozhodnutie,” dodal na záver primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM