Komunálne voľby

Kandidáti na župana Balko a Holečková spoja sily: Do volieb pôjde iba jeden z nich

Nominanti strán KDH a bloku Spolu, Šanca, DS a ODS sa rozhodli, že do volieb pôjdu spoločne. Kampaň zatiaľ budú robiť samostatne.

Ilustračný obrázok k článku Kandidáti na župana Balko a Holečková spoja sily: Do volieb pôjde iba jeden z nich
4
Galéria

Kandidáti na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Martina Holečková (KDH) a Daniel Balko (blok strán Spolu, Šanca, DS a ODS) na spoločnom vyhlásení oznámili, že do volieb do VÚC pôjde iba jeden z nich.

Spoločný kandidát

„My, teda KDH a blok demokratických strán, chceme byť nositeľmi zmeny pre lepší a fungujúci Nitriansky samosprávny kraj. Ako poslanci NSK máme osobnú skúsenosť so službou pre obyvateľov Nitrianskej župy, a preto chceme byť rozumnou alternatívou. Sme momentálne jediní ohlásení kandidáti zo stredopravého politického spektra. Prijali sme preto spoločné rozhodnutie. Kandidovať na župana NSK bude len jeden z nás,“ povedala nominantka KDH Martina Holečková.

Obaja kandidáti vyzývajú na vytvorenie širokého bloku stredopravých strán a ich spoločný postup vo voľbách. „Sme presvedčení, že to je najväčšia šanca, aby sa netrieštili hlasy hodnotovo veľmi blízkych voličov,“ myslí si kandidát na župana Daniel Balko.

Kto zabojuje o hlasy?

O tom, kto z dvojice bude spoločným kandidátom, sa zatiaľ nerozhodlo. Obaja kandidáti si chcú nechať aspoň dva mesiace na vlastnú kampaň. Rozhodnutie sa následne bude odvíjať aj od prieskumov.

„Kampaň nebude konkurenčná, naopak chceme osloviť čo najväčšie spektrum potencionálnych voličov,“ dodala Holečková.

Kandidujú aj ďalší

Oficiálnym kandidátom na post predsedu NSK je aj Martin Kusenda, ktorý je riaditeľom nitrianskeho Starého divadla Karola Spišáka. Do volieb pôjde ako občiansky kandidát.

Kandidatúru na post župana NSK oznámil pred časom aj poslanec Národnej rady SR Marián Kéry. Súčasný župan Milan Belica svoje rozhodnutie zatiaľ neoznámil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook
Spoločný brífing kandidátov na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja
4
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM