Katarína Jankeje Futbal

Kanonier Topoľčian skončil: Dávid Badinský prezradil dôvody odchodu!

Dávid je známa tvár topoľčianskeho futbalu. Viac ako dva roky patril k najproduktívnejších hráčom žochárského áčkového tímu. Do jarnej časti však už nenastúpi. Prečítajte si dôvody jeho rozhodnutia.

Ilustračný obrázok k článku Kanonier Topoľčian skončil: Dávid Badinský prezradil dôvody odchodu!
Zdroj: Dnes24.sk

Áčková zostava topoľčianskeho klubu momentálne zarezáva v zimne príprave, harmonogram duelov nájdete v našom článku: Príprava topoľčianskych futbalistov štartuje: TOTO sú termíny zápasov Jeden z najproduktív­nejších hráčov sa však už do bojov v jarnej časti nezapojí. „Celé to začalo vlani v lete po konci jarnej časti, keď vo mne prevládalo sklamanie z nevydarenej minulej sezóny, keďže sa nám nepodarilo postúpiť a postup nám unikol len o bod. Potreboval som zmenu, ale po rozhovore s novým trénerom Caránkom som sa rozhodol nakoniec ešte ostať v Topoľčanoch, aj keď už vtedy som mal ponuky z Rakúska,“ prezradil nám Dávid Badinský.

Spomienky len v dobrom

Ako ďalej uviedol, spomienky na Topoľčany, klub, i sezónu bude mať dobré. „Neľutujem, že som ostal v tomto klube, podarilo sa nám solídne umiestnenie s najmladším kádrom v lige. Na moju smolu som sa zranil, čím som mohol nastúpiť možno tak na tri zápasy z posledných šiestich, aj to v rámci osobného sebazaprenia, keďže som nebol zdravotne v poriadku."

Odchod do Rakúska neľutuje

Keď prišla ponuka zo zahraničia, Dávid neváhal. „Keďže boj o postup bude v réžii Veľkého Medera a Borčíc, nevidel som ďalšiu výzvu. Začiatkom decembra prišla ponuka z rakúskeho klubu SC Apetlon. Mal som síce opäť aj ponuky na Slovensku, ale rozhodol som sa jednoznačne skúsiť zahraničie".

Ako sám hovorí, výzva mu po jesennej časti v Topoľčanoch chýbala. „Potreboval som novú výzvu, čo je pre futbalistu veľmi dôležité, nakoľko rakúsky klub stráca na prvého v danej lige tri body, opäť teda môžem hrať o najvyššie priečky. Toto rozhodnutie neľutujem a myslím, že som spravil dobre. Ale ako to už býva, či to tak je, ukáže až čas“. Dávid však na žochárov nezabudne: „Topoľčianskym chlapcom však aj naďalej budem držať palce a želám im veľa úspechov.“

Foto: Dávid Badinský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM