Kultúra

Kino Topoľčany láka: Tieto filmy si môžete vychutnať počas víkendu

Blíži sa víkend a spolu s jeho príchodom množstvo ľudí hľadá možnosti využitia voľného času. Pozrite si program, ktorý ponúka miestne kino.

Ilustračný obrázok k článku Kino Topoľčany láka: Tieto filmy si môžete vychutnať počas víkendu
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 8. februára

LEGO® príbeh 2 – Piatok o 16.30 hodine (vstupné: 5 eur)

Mária, kráľovná škótska – Piatok o 19.00 hodine (vstupné: 5 eur)

Sobota 9. februára

LEGO® príbeh 2 – Sobota o 16.30 hodine (vstupné: 6 eur)

Ženy v behu – Sobota o 19.00 hodine (vstupné: 5 eur)

Trhlina – Sobota o 21.00 hodine (vstupné: 5 eur)

Nedeľa 10. februára

LEGO® príbeh 2 – Nedeľa o 16.30 hodine (vstupné: 5 eur)

Ženy v behu – Nedeľa o 19.00 hodine (vstupné: 5 eur)

LEGO® príbeh 2

Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova.

Uplynulo takmer 5 rokov, odkedy bolo „všetko super“, a teraz musia čeliť novej obrovskej hrozbe, nájazdníkom z LEGO DUPLO®, ktorí ničia všetko rýchlejšie, ako to stíhajú obyvatelia znova vystavať.

V snahe poraziť nepriateľov a nanovo vyskladať harmóniu v Lego svete sa Emmet, Lucy, Batman a ich priatelia vydajú do vzdialených a neprebádaných galaxií. Na spoločnej ceste otestujú svoju odvahu, kreativitu, majstrovské staviteľské schopnosti a v neposlednom rade odhalia, akí sú v skutočnosti výnimoční.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Mária, kráľovná škótska

Bolo jej len šesť dní, keď sa po smrti otca stala Mária (Saoirse Ronan) škótskou kráľovnou. V šestnástich pridala vďaka svadbe aj titul francúzskej kráľovnej, ale keď o dva roky neskôr ovdovela, srdce ju odtiahlo domov do Škótska. Osemnásťročné dievča muselo od začiatku obhajovať svoj trón pred rebelujúcimi škótskymi klanmi, navyše čelila otvorenému nepriateľstvu rodovo spriaznenej anglickej kráľovnej Alžbety (Margot Robbie), ktorej vládu odmietala uznať.

Averzia to bola obojstranná, Alžbete Mária vadila nielen ako spurná rivalka, ale aj ako matka budúceho kráľa Jakuba. Anglická panovníčka totiž v tomto smere mala z mnoho príčin len mizerné vyhliadky. Na druhú stranu obe panovníčky spojovala ich izolovanosť v prostredí tvorenom výhradne mužmi, vďaka ktorému získali vzájomné pochopenie, dokonca aj rešpekt. Britské ostrovy však boli pre dve tak silné ženy príliš malé a obe to vedeli. Otázkou bolo len, ktorá z nich sa rozhodne urobiť prvý krok k eliminácii tej druhej, a ako veľmi to bude bolieť.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Ženy v behu

Viera (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť i jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér (Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková) v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neubehla ani meter, ale do štartu predsa ostávajú tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behania neženú.

Majú úplne iné starosti. Najstaršia Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenne problémom svojich troch synov, zatiaľ čo ich otec Karel (Ondřej Vetchý) ju už dvadsať rokov nevie, alebo nechce, požiadať o ruku. Prostredná Bára (Veronika Kubařová) túži po dieťati, lenže pro neho zatiaľ nenašla toho pravého otecka. Jej biologické hodiny bijú na poplach, a jak Bára sama s hovorí, asi jej neostane nič iného, než si nasadiť kuklu na hlavu a vybehnúť vykradnúť spermobanku. Najmladšia Kačka (Jenovéfa Boková) síce chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadný problém – manželku.

Zamilovaná Kačka s vytrvalostí zblúdeného maratónca na vzťahu bez budúcnosti, pretože jej láska je zatiaľ beznádejne slepá. Je zrejmé, že dcéry majú momentálne úplne iné priority než bežecký tréning. Svojrázna mama Viera preto musí napnúť všetky sily, aby rodinnú štafetu priviedla cez radu prekážok a komických komplikácií na štart Jindřichovho vysneného maratónu. S behaním je to úplne rovnaké ako v živote. Dôležité je vydržať a nevzdávať to, keď je cieľ na dosah …

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Trhlina

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie.

Hrôzostrašných prípadov pribúda. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie, než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM