Rôzne

Konečne sa otepľuje: Dažďa sa však nezbavíme

Zlé správy o povodňovej situácii na západe a juhu Slovenska striedajú pozitívne správy o otepľovaní sa na celom území Slovenska. Počas víkendu môžeme očakávať letné teploty. Pršať však neprestane.

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa otepľuje: Dažďa sa však nezbavíme
Zdroj: Webnoviny.sk

V noci budeme mať spočiatku prevažne oblačno a do polnoci sa budú vykytovať miestami aj prehánky alebo doznievajúce lokálne búrky. Neskôr už bude na niektorých miestach zmenšená oblačnosť. Teplota do rána poklesne na 16/10 stupňov. V noci bude fúkať prevažne slabý až mierny severný vietor.

Ani sobota nebude úplne bez zrážok. Smerom na východ územia bude prevládať premenlivá, prevažne veľká oblačnosť, postupne na viacerých miestach s prehánkami, prípadne s lokálnymi búrkami, najmä však popoludní. Čaká nás teda podobný deň ako v piatok.

Teplota sa bude pohybovať od 20 stupňov na severe do 25 stupňov na juhu. Vietor bude fúkať zväčša slabý až mierny severný, ktorý zosilnie iba pri búrkach.

V nasledujúcich dňoch bude Slovensko ovplyvňovať tlaková níž, ktorá bude na našom území naďalej udržiavať upršané počasie. Medardovský víkend bude zrána vždy hmlistý a menej oblačný a postupne bude premenlivá veľká oblačnosť s prehánkami a búrkami, najmä v horských oblastiach.

Oteplí sa na 22 až 28 stupňov. V pondelok sa rozfúka vietor a opäť sa viac zamračí, od západu sa postupne aj rozprší. Do utorka sa opäť ochladí na 18 až 24 stupňov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM