Dávid Hrdý Samospráva

Koniec nebezpečnému prechodu: Mesto v problémovom úseku vybuduje lávku pre peších

Problematické schodisko na sídlisku „Mexiko“ bude onedlho minulosťou. Nebezpečným sa tento úsek stával najmä vo večerných hodinách. Kovové schody navyše neboli vhodné pre starších či zdravotne postihnutých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Koniec nebezpečnému prechodu: Mesto v problémovom úseku vybuduje lávku pre peších
Zdroj: Webnoviny.sk

Schodisko slúži na prechod z ulice Palkovičovej na ulicu Gorkého. Konštrukčne je nevyhovujúce najmä pre imobilných či starších ľudí. Navyše v nočných hodinách sa schodisko spolu s krátkou, úzkou cestičkou vedúcou k ulici Gorkého stáva doslova adrenalínom.

Lávka bude zhotovená z kovovej konštrukcie. Na ulici Gorkého bude zakončená rampou pre zdravotne postihnutých a schodiskom. Konštrukčne bude rampa riešená dvomi šikmými plochami v oboch smeroch. Prechod z rampy na chodník bude plynulý. Priechody pre chodcov budú bezbariérové s umiestnením dlažby pre zrakovo postihnutých.

Pre tento účel už mesto vyčlenilo finančné prostriedky. Celkové náklady sú vyčíslené na 98.801,16 eur. Výstavba bude rozdelená na etapy a s jej úplným dokončením sa počíta v júni roku 2014.

Počas stavebných prác bude prechod medzi ulicami Palkovičova a Gorkého uzavretý. Občania by mali byť o tomto včas informovaní.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM