Rôzne

Koronavírus: Farnosť zrušila všetky termíny tohtoročných slávností 1. sv. prijímania

Ako informovala Farnosť Panny Márie Nanebovzatej - Topoľčany, vzhľadom na mimoriadnu situáciu, ktorá spôsobila až do odvolania zatvorenie všetkých základných škôl, všetky termíny tohtoročných slávností 1. sv. prijímania v tejto farnosti sú zrušené.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Farnosť zrušila všetky termíny tohtoročných slávností 1. sv. prijímania
Zdroj: TASR

„Zaiste do konca školského roka, teda do konca júna 2020 sa tieto slávnosti neuskutočnia,“ informuje farnosť prostredníctvom svojho webu.

Ako informovala farnosť, náhradné termíny závisia od vývoja situácie.

„Možné sú dve alternatívy: a to buď september a október 2020 alebo za čo sa najviac prihovárame je, že všetky tohtoročné slávnosti 1. sv. prijímania budú presunuté až na budúci rok 2021. Na budúci rok by tak k sv. prijímaniu pristúpili žiaci dvoch ročníkov – teda 3. a 4. ročník ZŠ. Pri menších počtoch žiakov v škole, by oba ročníky mali slávnosť spoločne,“ dodáva Farnosť Panny Márie Nanebovzatej – Topoľčany.

Pri väčšom počte žiakov je aj možnosť konania dvoch sv. omší počas jednej soboty (9.00 a 11.00 hod.). Ako informuje farnosť, pri veľmi veľkom počte žiakov by sa pridala naviac ďalšia sobota.

„Skutočnosť zrušenia termínov slávností 1. sv. prijímania sa nateraz netýka slávnosti birmovania, ktorá bola naplánovaná v našej farnosti na sobotu 20. júna 2020. O danom konaní či nekonaní slávnosti birmovania rozhodne v dohľadnej dobe Biskupský úrad v Nitre,“ dodáva Farnosť Panny Márie Nanebovzatej – Topoľčany .

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM