Správy

Koronavírus: Mesto prerušilo vyučovanie na základných školách, zatvára aj škôlky

Mesto Topoľčany prijalo po zasadnutí krízového štábu a na základe odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Topoľčanoch ďalšie opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Mesto prerušilo vyučovanie na základných školách, zatvára aj škôlky
23
Galéria
Zdroj: TASR

Od štvrtka 12. marca predbežne do 20. marca sa prerušuje vyučovanie na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany, informovala radnica. Vo štvrtok budú posledný deň v prevádzke školské kluby pre deti, ktorých zákonní zástupcovia si nedokážu inak zabezpečiť opatrovanie vo svojom pracovnom čase.

Od pondelka 16. marca predbežne do 20. marca sa zatvárajú materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany. Stránkové hodiny topoľčianskeho mestského úradu ostávajú nezmenené, ale osobný kontakt bude umožnený iba v kancelárii prvého kontaktu.

Po telefonickom dohovore môžu občania v kancelárii prvého kontaktu vybaviť svoje úradné záležitosti voči všetkým odborom mestského úradu.

Od 12. marca zostane zatvorená aj ZUŠ Ladislava Mokrého v Topoľčanoch a obe cirkevné školy, ZŠ sv. Don Bosca a ZŠ sv. Ladislava.

Základným a materským školám, ktoré nie sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany, odporúča vedenie mesta zvážiť prerušenie vyučovania, prípadne prijať iné sprísnené preventívne opatrenia podľa odporúčaní RÚVZ. Mestská polícia bude monitorovať verejné priestranstvá aj prevádzky, aby zamedzila prípadnému zhromažďovaniu sa detí a mladistvých.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM