Katarína Jankeje Samospráva

Kosenie vie ohroziť zdravie i majetok: Ako postupovať, keď sa vám také niečo prihodí?

Celé leto pracovníci v meste bojujú s kosačkami proti veľkej tráve. Ako však postupovať, keď sa vám neprofesionálnou manipuláciou poškodí auto, nebodaj dokonca utrpíte zranenie?

Ilustračný obrázok k článku Kosenie vie ohroziť zdravie i majetok: Ako postupovať, keď sa vám také niečo prihodí?
Zdroj: TASR

Poznáte to. Už od skorých ranných hodín vám pod oknami hučia mestské kosačky, ktoré sa snažia skrotiť veľkú trávu. Za skultúrnenie verejných priestorov to však stojí. Problém nastáva vtedy, keď si poverení pracovníci okolo prechádzajúcich ľudí alebo autá nevšimnú. Do kosačky sa totiž pravidelné dostávajú aj kamene či iné trvdé predmety, ktoré môžu spôsobiť jednak ujmu na zdraví, jednak poškodenie súkromného majetku.

Podľa mesta sú pracovníci riadne zaškolení, no možnosť poškodenia či ohrozenia zdravia je reálna. „Bohužiaľ hrozba poškodenia majetku, či osôb tu je, pracovníci sú poučení o ich správnom používaní,“ informuje v rámci oficiálnej odpovede na internetové otázky občanov mesta, Soňa Šrámková, odborná referentka odboru správy majetku a služieb. Náhradu škody či ohlásenie predmetnej udalosti nerieši mesto, ale súkromná firma, ktorá je údržbou poverená. „V prípade, že sa napriek tomu stane nejaká škoda na majetku, je nutné nás okamžite kontaktovať, poskytneme kontakt na firmu, ktorá v uvedenej lokalite túto údržbu zabezpečuje,“ dodáva Šrámková.

Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM