Katarína Jankeje Hádzaná

Kouč hádzanárov o tesnej prehre: Chýbali nám skúsenosti a tiež aj trochu šťastia!

Jeden z najočakávanejších duelov nevyšiel podľa našich predstáv. Prvý zápas tretieho kola Pohára EHF sme nezvládli, remíza nám ušla o dva góly.

Ilustračný obrázok k článku Kouč hádzanárov o tesnej prehre: Chýbali nám skúsenosti a tiež aj trochu šťastia!
Foto: Katarína Jankeje

Naši hádzanári prehrali v prvom zápase 3. kola kvalifikácie Pohára EHF doma so švajčiarskym Pfadi Winterthur 26:28. Chlapci začali dobre, už v 4. minúte viedli 3:1, ale potom dlhých 11 minút nedokázali prekonať hosťujúceho brankára Bringolfa a razom bolo 3:6. Domácim robila problémy vysunutá obrana hostí a tí do polčasu odskočilo na rozdiel štyroch gólov v pomere 11:15.

Do druhého dejstva sme mali výborný štart, po rýchlych brejkoch v 36. minúte hádzanári vyrovnali na 16:16. Hostia sa následne dostali postupne len do jednogólového vedenia, na čo dokázalo Agro vždy odpovedať rovnakou kartou. Švajčiarom sa napokon podarilo odskočiť na 22:19. Aj na toto vedenie ešte domáci dokázali odpovedať, vyrovnali na 23:23, ale strelecky aktívni Hess so slovenským rodákom Michal Švajlenom prudkými a presnými strelami v závere opäť vrátili vedenie hosťom. Winthertur triumfoval pred vypredanou arénou 28:26.

„V tomto pohárovom zápase sa ukázalo, že nám chýbajú skúsenosti. Hráči ešte nie sú vyhraní v takýchto náročných dueloch, kde rozhoduje každý jeden gól. Chýbalo nám aj trochu športového šťastia, ktoré sa od nás odklonilo. Síce sme si šance vypracovali, chýbala zodpovednejšia koncovka. Hráčov som na to upozorňoval, ale vyložené šance sme nedokázali premeniť. Výsledok mohol byť pre nás priaznivejší,“ skonštatoval po prehre Dezider Jakubička, tréner HK Topoľčany. Odveta je na programe v nedeľu 30. novembra o 17.00 na palubovke Winterthuru.

Pozrite si fotografie i video v našej galérií.

Video: Anton Kondrla

Topoľčany - Pfadi Winterthur
23
Galéria
Foto: Katarína Jankeje
Topoľčany - Pfadi Winterthur
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM