Katarína Jankeje Rôzne

Krištáľové krídlo pozná víťazov: Uspel Chynoranec so známou topoľčianskou firmou!

Rovný tucet osobností a skupín slovenskej vedy, medicíny, hospodárstva, umenia a športu si začiatkom februára prevzalo prestížne ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2014. Medzi nimi aj človek, ktorý spravil z bývalého Mieru úspešnú firmu s viac ako tisíckou zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Krištáľové krídlo pozná víťazov: Uspel Chynoranec so známou topoľčianskou firmou!
Zdroj: TASR

Prestížne ocenenie Krištáľové krídlo v 18. ročníku si na javisku Slovenského národného divadla prevzalo desať osobností slovenskej umeleckej, vedeckej a profesijnej sféry v kategóriách architektúra, divadlo a audiovizuálne umenie, filantropia, hospodárstvo, hudba, medicína a veda, publicistika a literatúra, rock, pop, jazz, šport a výtvarné umenie. V kategórii hospodárstvo získal ocenenie Vladimír Šrámek, ktorý vybudoval nábytkársku spoločnosť Decodom ako najväčšieho výrobcu nábytku na Slovensku s viac než 1200 zamestnan­cami.

Úspešný podnikateľ pochádza z Humenného, kde aj absolvoval gymnázium. Vysokoškolské štúdium ho následne zaviedlo na drevársku fakultu do Zvolena. Po škole sa zamestnal v Topoľčanoch, neskôr prevzal s ešte jedným spoločníkom krachujúcu drevárensku firmu Mier a vybudovali z nej dnes najväčšieho zamestnávateľa v našom regióne.

Pre Vladimíra Šrámka nejde o prvé ocenenie za jeho podnikateľské a manažérske schopnosti, napríklad v roku 2013 sa stal Podnikateľom roka 2013 na Slovensku.

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM