Správy

Ktoré projekty zlepšia život v Topoľčanoch? Spustili veľké HLASOVANIE!

Obyvatelia, ktorí mali nápad na skvalitnenie života v Topoľčanoch, sa mohli zapojiť do participatívneho rozpočtu. Aktuálne spustili hlasovanie o vybrané projekty.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré projekty zlepšia život v Topoľčanoch? Spustili veľké HLASOVANIE!
Zdroj: Mesto Topoľčany

Obyvatelia Topoľčian s nápadom, ktorý by pomohol urobiť naše mesto lepším pre komunity, športovcov, deti, seniorov alebo iné skupiny obyvateľov, mali jedinečnú príležitosť. Svoj nápad mohli prihlásiť do tohtoročného participatívneho rozpočtu.

Ten nesie názov Urobme mesto lepším a ponúka možnosť získať až 5 000 eur na projekt. Záujemcovia mohli predkladať projekty do konca júla.

„V priebehu mesiaca október 2021 prebieha hlasovanie o návrhoch podaných od občanov v rámci participatívneho rozpočtu pre rok 2021," informuje mesto Topoľčany.

O vaše hlasy sa uchádza päť projektov. Víťazné projekty budú realizované v budúcom roku.

Hlasujte za projekty

Prvým projektom je nápad na vybudovanie komunitnej záhradky s vyvýšenými záhonmi na ulici P. O. Hviezdoslava (Komunitná záhradka na sídlisku Východ). Predpokladané náklady na realizáciu projektu sú vo výške 5-tisíc eur.

Ďalším prihláseným projektom je Maľba verejného priestoru. „Cieľom projektu je prostredníctvom veľkometrážnej maľby vylepšiť verejný priestor z vizuálnej a estetickej stránky, podporiť kreativitu a vzbudiť lokálpatriotizmus u ľudí, ktorí sa budú denne s týmto dielom stretávať a taktiež upozorniť na už vybudovanú cyklotrasu, ktorej súčasťou je aj nový most," informuje stránka venovaná participatívnemu rozpočtu. Predpokladané náklady sú 4 960 eur.

Aké ďalšie projekty sa uchádzajú o hlasy verejnosti? Dozviete sa to na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM