Katarína Jankeje Samospráva

Kynologický klub má dôvod na radosť: Poslanci odklepli pre výcvik nové priestory!

Problémovú situáciu po odpredaji pozemkov, na ktorých dlhé roky cvičili topoľčianski kynológovia, sa podarilo vyriešiť. Mesto klubu prenajalo nové priestory za symbolické nájomné.

Ilustračný obrázok k článku Kynologický klub má dôvod na radosť: Poslanci odklepli pre výcvik nové priestory!
Zdroj: Dnes24.sk

Na poslednom zasadnutí topoľčianskeho parlamentu sa podarilo doriešiť otázku budúcnosti známeho topoľčianskeho kynologického klubu, ktorý od mesta požadoval prenajatie priestorov za Dotrieďovacím dvorom mesta Topoľčany smerom na rieku Nitru.

„Dlhé roky klub fungoval na Dopravnej ulici, vedľa železničnej stanice. Išlo však o pozemky Pozemkového fondu a ten ich predal novému majiteľovi. Klub tak zostal bez priestorov,“ objasnil situáciu primátor Baláž.

Ako ďalej uviedol, išlo by o riešenie výhodné pre obe strany, kynológovia si budú priestory udržiavať, čím sa zlepší vzhľad, taktiež sa nebudú opakovať problémy s nelegálnym vývozom odpadu do tejto oblasti.

Náklady nebude znášať topoľčiansky klub sám. Mesto na nové priestory vynaloží niekoľko tisíc eur, nakoľko je nutné vybudovať nové oplotenie s bránou, ako aj vytvoriť príjazdovú cestu. Ako uviedla Alžbeta Melicherová z odboru správy majetku a služieb mesta, na tieto práce budú využité prostriedky z rozpočtu mesta Topoľčany. Nájom časti pozemku bol poslancami schválený za symbolické nájomné 1 euro za rok od 1. mája 2015 na dobu neurčitú.

Čítajte tiež:

Bývalý mestský úrad na predaj: V budove vzniknú byty, financie pôjdu na opravy ciest!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM