Katarína Jankeje Samospráva

Lávka medzi sídliskami pod drobnohľadom: Je prechod v tomto počasí bezpečný?

Mrazivé počasie vyvoláva v ľuďoch zvýšenú pozornosť na to, kam nohami stúpajú. Ako je na tom so svojou bezpečnosťou lávka pre peších, ktorá v rámci svojej krátkej histórie čelila kritike práve v dôsledku zvýšeného rizika pošmyknutia sa?

Ilustračný obrázok k článku Lávka medzi sídliskami pod drobnohľadom: Je prechod v tomto počasí bezpečný?
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Lávka, na ktorej realizáciu bolo vyčlenených 98-tisíc eur z rozpočtu, pribudla v meste pred niekoľkými mesiacmi. Netrvalo dlho a na tomto prechode medzi ulicami Palkovičova a Gorkého sa začali objavovať prvé problémy. Viacerí občania sa sťažovali na hrozbu úrazu v daždivom počasí, keďže na drevených doskách sa šmýkalo. Mesto sa rozhodlo zabezpečiť podlahu protišmykovým náterom. Ten sa však olúpal rýchlosťou svetla. Opäť teda obyvateľom mesta hrozilo zranenie.

Nešmýka sa

Z dôvodu rizika úrazu sa na spodnú časť dočasne umiestnili protišmykové nálepky. Otázne však bolo, ako budú slúžiť v mínusových teplotách a pod snehom. Boli sme sa preto behom mrazivého počasia na lávku pozrieť, podľa našich dojmov je prechod pre peších po drevených častiach teraz relatívne bezpečný. Zásluhu na tom majú najmä spomínané protišmykové pásky, ktoré sú momentálne umiestnené na každej latke, pôvodne boli iba na každej tretej.

Pásky pomáhajú

Opýtali sme sa tiež prechádzajúcich ľudí na ich dojmy. „Mne sa v zime chodí ťažko, musím si dávať pozor všade. Ale s týmito nálepkami sa na prechode veru nešmýka, je to v poriadku,“ vyjadrila sa pre náš portál dôchodkyňa vracajúca sa z nákupu. Podobne vidí bezpečnosť i pán Marián. „Trochu ma však zaráža, že drahú a hlavne úplne novú lávku museli opravovať viackrát a v podstate aj tak najlepšie slúžia tieto lacné nálepky.“

O stave lávky sa môžete presvedčiť v našich fotografiách a videu!

Lávka pre peších
7
Galéria
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk
Lávka pre peších
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM