Rôzne

Leto v Eurocampe môže zmeniť študentom z Topoľčian život

Tohtoročnú akciu bude hostiť nemecký Einbeck. Čo všetko čaká účastníkov z radov mládeže i zástupcov samosprávy okrem zábavy?

Ilustračný obrázok k článku Leto v Eurocampe môže zmeniť študentom z Topoľčian život
Zdroj: Mesto Topoľčany

Vybraní obyvatelia Topoľčian sa môžu vďaka vyše dvadsaťročnej spolupráci mesta s cudzinou tešiť na cestu do Nemecka. Júlový Eurocamp bude v 30-tisícovom Einbecku, ktorý leží necelých dvesto kilometrov od Dortmundu. Zástupcovia z radov mládeže a predstavitelia samosprávy môžu spoznávať nových ľudí, kultúru či jazyk danej krajiny. Niektorým návšteva cudziny zmení budúcnosť!

Nápady od susedov

Eurocamp je výsledkom 21-ročnej spolupráce Topoľčian s francúzskym mestečkom Mazingarbe a nemeckými mestami Artern a Einbeck. Kvarteto samospráv rozvíja vzájomné vzťahy aj formou každoročných stretnutí, ktoré sa konajú vždy na inej pôde.

Na účastníkov akcie čakajú športové disciplíny i rôzne kultúrne podujatia. Na svoje si prídu aj zástupcovia mesta. "Vymieňajú si skúsenosti z riadenia samosprávy. Dobré nápady sa následne snažíme aplikovať v našom meste,“ zhodnotil primátor Topoľčian Peter Baláž.

Z výletu do zamestnania?

Záujemcov zo strany študentov vyberajú podľa zamerania Eurocampu. Nevyhnutnosťou je ovládanie cudzích jazykov. Každoročne sa akcie zúčastní zhruba dvadsaťpäť šťastlivcov. "Snažíme sa aj o to, aby študenti spĺňali športové disciplíny i aktivity plánovaných workshopov,“ vysvetľuje Baláž. Na Eurocamp majú dvere otvorené tiež zástupcovia mládežníckeho parlamentu Topoľčian.

Eurocamp však nie je iba o výmene skúseností. Niektorým účastníkom môže zmeniť život. Primátor Topoľčian pripomína, že mnohí vďaka „výletu“ získali nielen skúsenosť a nové kontakty, ale aj prácu v zahraničí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM