Katarína Jankeje Samospráva

Majitelia psov, zbystrite pozornosť: KOĽKO zaplatíte na daniach v roku 2015?

Ak ste majiteľom psa, tento článok je práve pre vás. Od nového roka vstupuje do platnosti nariadenie, ktoré určuje akú sumu budeme na dani za psa vynakladať.

Ilustračný obrázok k článku Majitelia psov, zbystrite pozornosť: KOĽKO zaplatíte na daniach v roku 2015?
Zdroj: Dnes24.sk

Od 1. januára 2015 vchádza do platnosti nové všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schválila ešte stará zostava topoľčianskych poslancov. Určuje výšku miestnych daní, medzi nimi aj poplatky obyvateľov mesta za psích miláčikov.

V roku 2015 Topoľčanci, ktorí sú majiteľmi alebo držiteľmi psa a bývajú v rodinných domoch zaplatia 12 eur. Obyvatelia obytných domov a činžiakov zaplatia za svojho psa sumu 34 eur. O niečo lacnejšie to majú občania z mestských častí Veľké a Malé Bedzany, tí zacvakajú iba 8,50 eur. Ak držíte zviera v rámci objektov a pozemkov firiem a organizácií, mesto si v roku 2015 vypýta za jedného psa sumu 12 eur.

Výnimku majú vlastníci alebo držitelia, ktorí bývajú v obytnom dome a zároveň sú členmi kynologického spolku, pričom majú psa trvale umiestneného na cvičisku. V takom prípade zaplatia za psa ročne 12 eur. Sumy sa tak oproti minulému roku nezvyšovali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM