Katarína Jankeje Rôzne

Manželstvá v číslach: Stúpa záujem Topoľčancov o svadby?

Na moment, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Tento rok prežili svoj deň D v Topoľčanoch desiatky zamilovaných párov. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

Ilustračný obrázok k článku Manželstvá v číslach: Stúpa záujem Topoľčancov o svadby?
Zdroj: TASR

Mnoho štatistík hovorí, že mladé páry uprednostňujú spoločný život bez „papiera“. Platí to často aj pre menšie mestá. My sme sa pozreli na údaje v Topoľčanoch, aby sme zistili či počet manželstiev klesá, alebo naopak stúpa.

Podľa údajov Matričného úradu v Topoľčanoch, záujem o oficiálne spečatenie spoločného života má záujem stále viac ľudí. „K dátumu 15. december 2014 uzavrelo manželstvo 179 občanov,“ informovala náš portál matrikárka Janka Miškolczyová. Záujem oženiť sa, či vydať sa bol väčší v porovnaní s minulým rokom. „V roku 2013 to bolo 154 obyvateľov.“ Ak by ste mali záujem aj o údaje z druhej strany, teda koľko rozvod ročne pribudne, nebude to jednoduché. Ako uviedla Miškolczyová: „Štatistiku rozvodov neevidujeme.“

S uzavretím manželstva je takmer vždy spojený aj príchod potomkov na svet. Ak ste zvedaví koľko chlapcov a dievčat sa v Topoľčanoch rodí a aké mená sa v kurze, prečítajte si náš článok: Počet detí stúpa: Aké mená pre potomkov sú v Topoľčanoch v kurze?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM