Správy

Mesto apeluje na všetkých majiteľov psov: Venčime zodpovedne!

Aj Topoľčanci si obľúbili štvornohých miláčikov. Často však zabúdajú na niektoré základné povinnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mesto apeluje na všetkých majiteľov psov: Venčime zodpovedne!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

„Psi sú členmi našich rodín, súčasťou našich domovov, skvelými spoločníkmi, vďaka ktorým je náš život krajší. Žiaľ, nie vždy to platí o verejných priestranstvách, na ktorých psov venčíme. Na zbieranie odpadu po svojom psovi si v Topoľčanoch ešte stále zvykáme," informuje mesto Topoľčany.

Ako dodala radnica, mestská polícia v tomto roku skontrolovala 120 majiteľov psov. Zaevidovala pri tom 21 priestupkov.

„Tie sa zväčša týkali chýbajúcej registrácie psa, venčenia psa bez vôdzky na priestranstvách, kde to nie je dovolené (napríklad na detských ihriskách), alebo znečisťovania verejných priestranstiev. Posledné dva priestupky patria k tým, ktoré buď priamo ohrozujú, alebo znepríjemňujú život aj ostatným občanom," píše vedenie mesta na svojom webe.

Radnica pripomína povinnosť zbierania exkrementov po svojich domácich zvieratách. „Platí to pre všetkých psov bez ohľadu na ich veľkosť. Takýto odpad je možné vhodiť do smetného koša, ktorý je určený na psie exkrementy, alebo do ktoréhokoľkvek kontajnera na zmesový komunálny odpad. Psie exkrementy nepatria do bioodpadu ani iného triedeného zberu," informuje mesto Topoľčany.

Mesto apeluje na majiteľov psov: „Záleží len na nás, ako budú vyzerať naše verejné priestranstvá. Používajme vrecká na psie exkrementy a správajme sa počas venčenia tak, akoby sme boli vo vlastnom byte alebo záhrade, aby sa ostatní neobávali stúpiť na trávnik. Venčime svojich psov mimo detských ihrísk. V blízkej budúcnosti plánuje mesto na tento účel vybudovať ďalší priestor na venčenie na sídlisku Východ."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Topoľčian a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM