Dávid Hrdý Samospráva

Mesto chce zefektívniť svoje služby: Schválilo projekt za viac ako 800 tisíc eur!

Mesto Topoľčany sa rozhodlo ísť cestou viacerých samospráv na Slovensku. Zapojilo sa do výzvy Elektronizácia služieb miest - "eMestá". Cieľom je najmä zníženie administratívnej zaťaženosti pre občanov a zjednodušenie styku medzi občanom a samosprávou.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zefektívniť svoje služby: Schválilo projekt za viac ako 800 tisíc eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

Rozpočet projektu

Zapojenie sa do tohto projektu schválilo Mestské zastupiteľstvo na svojom riadnom zasadnutí na konci júna tohto roka. Celoslovenský projekt sa uskutočňuje v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Schválený projekt počíta s nákladmi 861 600 eur. Mesto Topoľčany sa bude na ňom podieľať 5 percentami, čo činí 43 080 eur. Ako sa uvádza v prijatom uznesení, po spustení projektu však musí mesto zabezpečiť prevádzku a správu týchto systémov v trvaní minimálne 5 rokov. Predpokladané náklady na túto činnosť sú vyčíslené na 35 730 eur.

Cieľom je efektivita služieb

Projekt zahŕňa elektronizáciu a rozvoj elektronických služieb vo verejnej správe a rozvoj elektronických služieb na miestnej i regionálnej úrovni. Výstupom by mali byť efektívnejšie služby poskytované mestom a výrazné uľahčenie administratívneho styku medzi občanmi a Mestským úradom.

Zníži sa tým tak administratívna záťaž nielen občanov, ale i podnikateľov a samospráv. Podľa Ministerstva financií sa táto elektronizácia bude vzťahovať na oblasť miestnych daní, poplatkových povinností či pripomienkovania návrhov nariadení či investičných zámerov mesta.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM