Jakub Forgács Rôzne

Mladík v obleku na stužkovej búcha šampus: Tohto muža dnes už pozná celé Slovensko, uhádnete, kto to je? :)

Jedinečné zábery zo stužkovej zachytávajú mladíka v čiernom saku, ako práve búcha šampanské. Dnes je to už muž, ktorého navyše pozná celé Slovensko. A keby len to. Jeho meno je dokonca známe aj za hranicami našej krajiny. Spoznávate, o koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Mladík v obleku na stužkovej búcha šampus: Tohto muža dnes už pozná celé Slovensko, uhádnete, kto to je? :)
Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste si tipli, že ide o majstra sveta Mateja Tótha, trafili ste správne. Skutočne na tomto dnes už takpovediac retro zábere je práve on. Matej Tóth si svojimi skvelými výkonmi a robením dobrého mena našej krajiny získal už množstvo priaznivcov. Obzvlášť po najväčšom úspechu, keď získal titul majstra sveta v Pekingu, kde s časom 3:40:32 vybojoval pre slovenskú atletiku premiérovú zlatu medailu na majstrovstvách sveta v ére samostatnosti.

Kým sa však dostavili jeho najväčšie športové úspechy, aj on chodil do školy a užil si aj nezabudnuteľnú stužkovú, ktorú v týchto dňoch u nás absolvujú mnohí mladí ľudia. Ako si na ňu známy chodec spomína, to nám prezradil osobne.

Spieval oduševnene

Matej Tóth študoval na Gymnáziu Golianova v Nitre. „Stužkovú sme mali pred 15-timi rokmi, v decembri 2000, v pavilóne B na výstavisku Agrokomplex,“ začal svoje rozprávanie Tóth so slovami, že išlo o veľkú akciu, keďže ju spolu absolvovalo päť tried. „Vtedajšia priateľka bola z vedľajšej triedy, takže sme tam boli obaja,“ prezradil.

Ako ďalej uviedol, oblek mu, už ako vtedy aktívnemu športovcovi, neprekážal. „S tým som nikdy nemal problémy, aj keď niekedy sa nad módou spred 15-tich rokov pousmejem,“ poznamenal.

Hoci na jeho stužkovej mali aj program, podľa vlastných slov si nespomína, že by bol súčasťou nejakej scénky. Na spievanie známej piesne Gaudeamus igitur však nezabudol. „Ja si tie slová pamätám dodnes. Pamätám, ako sme sa ich na hodine literatúry učili. Spievam rád, ale keďže mám rád ľudí okolo seba, tak väčšinou, keď som sám. Ale vtedy to stojí za to,“ pokračoval s tým, že aj na stužkovej spieval oduševnene.

Zo stužkovej na sústredenie

Matej Tóth veru nebol z tých, čo by svoju stužkovú iba presedeli za stolom. „Väčšinou sme boli na parkete, ale nešlo o nejaké veľké tanečné kreácie. My sme sa stretli partia, ktorá mala rada Elán, takže takmer celý večer sme prespievali vo veľkom kruhu,“ povedal chodec.

Tancovať od tých čias ešte nezabudol, hoci sa za nejakého dobrého tanečníka nepovažuje. „Nohy by aj vládali a sem tam si aj rád zatancujem, ale len s mierou. Asi by som porátal na prstoch jednej ruky akcie, na ktorých som pretancoval celú noc. Ale ani moje tanečné umenie nie je žiadna sláva,“ spomenul s tým, že spoločenské tance sú asi na lepšej úrovni teraz, ale v modernejších bol asi viac „in“ vtedy.

Jeho stužková bude u neho vraj vždy spätá zo sústredením na Štrbskom Plese. A prečo? Už tesne po polnoci išiel domov. „Ráno o šiestej som totiž odchádzal na reprezentačné sústredenie na Štrbské Pleso,“ dodal Tóth.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako pred rokmi vyzerala stužková majstra sveta Mateja Tótha!

Čítajte tiež:

Matej Tóth ukázal zmysel pre humor: Chôdza pred ľuďmi, ktorá vyčarovala úsmev na perách!

Po úspechu zlatého Mateja Tótha nastala krásna vec: Mnohí sa mu chcú podobať!

Foto: archív Mateja Tótha

Stužková Mateja Tótha zachytená na fotkách
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM