Tímea Kamenická Správy

Mobilná čakáreň na autobusovej stanici v Nitre: Od kedy môžete čakať v teple?

Na autobusovej stanici v Nitre osadili novú mobilnú čakáreň. Zisťovali sme, kedy ju spojazdnia, ale aj to, kedy by mala byť ukončená prvá fáza prác na modernizácii stanice.

Ilustračný obrázok k článku Mobilná čakáreň na autobusovej stanici v Nitre: Od kedy môžete čakať v teple?
Zdroj: Dnes24.sk

Mobilná čakáreň je osadená na stanici, avšak dvere sú zatvorené a večer je neosvetlená. Na to, kedy bude uvedená do prevádzky sme sa pýtali manažérky marketingu a komunikácie spoločností ARRIVA na Slovensku, Petry Helecz. „Cestujúci budú mať mobilnú čakáreň na autobusovej stanici v Nitre k dispozícii najneskôr koncom tohto týždňa.“

Prichádza zima, a tak nás zaujímalo, či bude čakáreň vykurovaná a tiež akým spôsobom. „Mobilná čakáreň je vykurovaná elektrickým konvertorom a budú v nej lavičky na sedenie,“ objasňuje Helecz.

„Kapacita je 20 až 25 sediacich čakajúcich. Veľkosť mobilnej čakárne bola zvolená tak, aby sme zaistili bezpečnosť cestujúcich a zároveň neohrozovali prevádzku autobusov,“ hovorí o kapacite čakárne Petra Helecz. Zároveň dopĺňa, že v prípade potreby bude možné doobjednať ďalšiu kabínu.

Mobilná čakáreň bude k dispozícii dovtedy, kým bude potrebná. Už onedlho sa očakáva ukončenie prvej fázy rekonštrukčných prác na stanici. „Pravidelne kontrolujeme našich dodávateľov, ktorí sa na modernizácii autobusovej stanice podieľajú a usilujeme sa dohliadať na to, aby odviedli kvalitnú prácu v primeranom čase. S ukončením prvej etapy aktuálne počítame na prelome novembra a decembra,“ vysvetľuje Helecz.

Ako čakáreň vyzerá si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Nová mobilná čakáreň na autobusovej stanici v Nitre
4
Galéria
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM